AAN DE START. Lotte Kopecky wil nu ook Gent-Wevelgem “afvinken” op haar lijstje: “Maar ik heb wel nog een paar jaar tijd”


© Getty Images

Kan Lotte Kopecky voor het eerst winnen in Gent-Wevelgem? Of trekt de Italiaanse Elisa Balsamo, winnares van de E3 Saxo Classic, haar goede vorm door? Hier hun reacties aan de start in Ieper.

LIVE. Volg Gent-Wevelgem op de voet via onze livefeed

“Ik denk dat er vandaag wind genoeg is om dat een mooie bepalende factor te laten zijn”, aldus Lotte Kopecky (SD Worx-Protime) voor de start. “We staan hier met een goeie ploeg aan de start en er zijn heel veel scenario’s mogelijk. Ook voor de Kemmel zal het al interessant worden. Als de benen goed zijn en het scenario leent er zich toe ga ik mij zeker niet inhouden.”

Kopecky werd al twee keer tweede in Gent-Wevelgem, in 2020 en in 2021. Winnen lukte nog nooit. “Ik zou heel graag bepaalde wedstrijden afvinken en deze is er zeker bij. Maar ik heb er nog wel een paar jaar tijd voor, denk ik. Dus vandaag gaan we gewoon koersen en kijken waar we uitkomen. De vorm is goed en ik heb wel het gevoel dat ik dag na dag frisser word nu. Dat is het belangrijkste. Ook al is het gevoel vandaag nog niet top, dan denk ik dat ik mij nog altijd geen zorgen moet maken voor volgende week.”

Elisa Balsamo (Lidl-Trek): “Wordt een gekke koers vanaf de start”

Elisa Balsamo won met de Trofeo Alfredo Binda en de Classic Brugge-De Panne haar laatste twee wedstrijden waar ze aan de start stond. “Maar vandaag is een andere dag”, wil de Italiaanse de druk afhouden. “We doen ons best, ik voel me heel goed en we hebben een sterke ploeg. De sterkste ploeg? We geloven in elkaar en werken altijd keihard voor elkaar.”

“Er staat echt veel wind vandaag, dus ik denk dat het een gekke koers wordt vanaf de start. We hebben ons plan, al is het moeilijk om in zo’n lange race alles te plannen. Deze race is een van mijn lievelingskoersen”, aldus de winnaares van 2022.

Elisa Balsamo.Source link

Leave a Comment