Analyse: Bitcoin breekt door koers van 65.000 dollar, bijna bij all time high – BLOX


Bitcoin maakt zojuist een stijging door 65.000 dollar. Hierdoor komt de koers steeds dichter bij zijn all time high van 69.000 dollar. Knalt de munt hier ook zomaar doorheen? Laten we naar de grafieken kijken.

Bitcoin bereikt grote weerstand

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Op deze manier kunnen we de belangrijkste prijslevels analyseren voor de lange termijn.

Het is mooi om te beginnen met het hoogtepunt dat afgelopen week bereikt werd: de rode zone. We speculeerden al een aantal weken op een stijging tot deze zone, en vorige week was het moment eindelijk daar. De koers van Bitcoin is al tijden niet zó hoog geweest. De vraag is alleen: wat gaat BTC nu doen?

Als we hier hetzelfde resultaat gaan zien als bij de groene weerstand, gaan we geen slechte toekomst tegemoet. Zoals we daar zien, kreeg BTC eerst een aantal weken te maken met weerstand. Het kan dus goed zijn dat we een soort zelfde prijsactie gaan zien rond dit punt, waarbij een break verder opwaarts momentum kan veroorzaken.

Toch lijkt het een grote gok om op dit moment nog in BTC te stappen – meer dan normaal. Dit soort weerstanden zijn meestal een logische plek is om wat winst te pakken, waardoor de koers vanuit dit punt kan dalen (wat ook eerst gebeurde bij de groene zone). Maar aan de andere kant heeft Bitcoin wel vaker van deze positieve stunts uitgehaald.

Door 64.000 dollar heen

Om een beter beeld te krijgen van de koers op de korte termijn, gaan we inzoomen op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we de koers in meer detail kunnen zien. Zoals je kan zien is BTC zojuist voorbij het vorige hoogtepunt bewogen van 64.000 dollar.

Het lijkt toch alsof BTC zijn eerste poging gaat doen om voorbij deze zone te komen, en dit zou betekenen dat de munt bijna bij zijn all time high is. Het is echter een kwestie van afwachten of de munt deze zal breken. Zoals eerder benoemd zal een break van deze zone positief zijn, maar het tegenovergestelde is waar als de munt weer onder de zone vandaan komt.

Als dit laatste scenario zich uitspeelt, is het niet gek als BTC weer opzoek gaat naar een oud steunpunt. Dit kan bijvoorbeeld de blauwe zone zijn in de grafiek hierboven. Deze ligt alleen rond een koers van 52.500 dollar, ver onder de huidige koers. Ondanks dat dit scenario minder aannemelijk is – vooral vanwege de opwaartse trend van BTC – is het goed om deze levels alvast helder te hebben.Source link

Leave a Comment