Anderlecht redt in absoluut slot nog punt tegen Kortrijk, dat eerste zege laat liggen ondanks flater Dupé | Jupiler Pro League 2023/2024


Anderlecht begon in Kortrijk zonder mercato-blikvangers Schmeichel en Hazard. Die laatste mocht wel op de bank plaatsnemen en zag een rommelig begin waarin zijn ploeg snel de bovenhand nam. Amuzu knalde na een dribbel snoeihard tegen de onderkant van de lat.

 

Kortrijk probeerde vooral compact te verdedigen, maar kwam warempel op voorsprong. Sardella liet zich vangen door de snelle De Neve, die een lange ren afrondde met een schot onder Dupé. KVK kon amper genieten van die 1-0, want een dikke minuut later week een poging van Dolberg af in doel.

 

Avenatti antwoordde met een botsende kopbal, maar daarna was het al Anderlecht wat de klok sloeg. Vooral Amuzu toonde zich echter te schuchter in de afwerking. Rits maaide dan weer naast de bal.

 

In de tweede helft viel aanvankelijk weinig te beleven. Ook Dupé leek ingedommeld. De doelman van Anderlecht speelde weer een keer slecht in. waarna Debast de bal uit de winkelhaak moest meppen. Paars-wit met z’n tienen en strafschop voor Kortrijk, omgezet door Avenatti.

 

De tien overblijvers van Anderlecht konden geen vuist maken. Op het middenveld heerste Kadri als een generaal en bij de bezoekers zat er geen fut meer in. Tot Kana, nota bene uitgeleend door Anderlecht, tegen een tweede gele kaart aanliep.

 

Tien tegen tien werd het een zenuwenslag. Een uitstekende Vandenberghe leek Kortrijk aan die langverwachte zege te helpen, maar diep in de toegevoegde tijd brak Dreyer de harten van de Kerels met een heerlijke overhoekse knal.Source link

Leave a Comment