Antwerp kent laatste horde voor poules Champions League


KRC Genk sneuvelde vorige week op bijzonder pijnlijke wijze tegen Servette, waardoor de Limburgers meteen een kruis mogen maken over deelname aan de Champions League. Antwerp is zo de laatste hoop op een Belgische vertegenwoordiger in de groepsfase. De landskampioen zal nog één voorronde moeten overleven en kent daarin ook zijn tegenstander.


Maandagmiddag werd in het hoofdkwartier van de UEFA geloot voor de play-offs van het kampioenenbal. Antwerp kwam daarin uiteraard terecht in het kampioenenspoor, maar gezien hun beperkte Europese parcours van de voorbije jaren konden ze geen status als reekshoofd afdwingen. Daardoor konden ze op papier een lastigere tegenstander treffen.

En de Great Old kreeg ook zowat de pittigste loting die ze konden krijgen. Ze zullen het immers moeten opnemen tegen AEK Athene of Dinamo Zagreb, die het in de komende week nog tegen elkaar opnemen in de derde voorronde. De heenwedstrijd zal op 22 of 23 augustus op de Bosuil gespeeld worden. AEK wist vorig seizoen in de Griekse competitie Panathinaikos en Olympiakos af te houden voor de titel. De bekendste namen in hun selectie zijn Milad Mohammadi (ex-AA Gent), de ervaren Kroatische verdediger Domagoj Vida en Nordin Amrabat, de oudere broer van Sofyan.

Dinamo heeft ervaring

Dinamo Zagreb was de voorbije jaren dan weer oppermachtig in Kroatië en heeft ook de nodige ervaring in de Champions League. Ze haalden in de laatste acht jaar vier keer de groepsfase en waren er ook vorig seizoen bij. Ze sprokkelden toen vier punten in een poule met Chelsea, AC Milan en RB Salzburg. Dit seizoen is Dinamo tot dusver echter wel maar matig op dreef met een vier op negen in de Kroatische competitie. In de tweede voorronde van de Champions League namen ze wel vlot de maat van Astana.Source link

Leave a Comment