Antwerpse stilist en modeontwerper Oemer Khan (27) overleden


Postuum

© Victoriano Moreno

Stilist, model en designer Oemer Khan is donderdag op 27-jarige leeftijd overleden. Kahn kleedde onder anderen Adil El Arbi, Joffrey Anane en Anthony Nti. Voor De Standaard Magazine stylede hij een shoot met opkomend acteertalent Jean Janssens.

Antwerpen rouwt om het verlies van ontwerper, stilist en model Oemer Khan (27). Het nieuws van zijn overlijden raakte bekend via een bericht van goede vriend Mo Urus op Instagram. Khan maakte naam in de modewereld als stilist van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah en danser Joffrey Anane. Daarnaast kleedde hij regisseur Anthony N’ti tijdens diens deelname aan De slimste mens ter wereld en droeg politica Sihame El Kaouakibi een jas van zijn ontwerp tijdens haar eedaflegging in het Vlaams Parlement in 2019.

Oemer Khan groeide op in een creatief nest, waardoor hij al op jonge leeftijd in de ban van mode raakte, zo vertelde hij aan Gazet van Antwerpen. Als jonge tiener waagde hij zich aan modellenwerk, maar uiteindelijk zou hij vooral in de ban raken van de magie achter de camera’s: styling.

Edgy

“Wij kunnen iets heel edgy en alternatief maken en dat tegelijk vertalen naar een merk dat goed kan verkopen”, zei zijn creatief en zakelijk partner Lise Van Trijp aan het netwerkplatform APBC (Antwerp. Powered by creatives).

Dat deed Khan ook voor De Standaard Magazine. Voor het weekendmagazine stylede hij met fotograaf Thomas Ost een in het oog springende shoot met opkomend acteertalent Jean Janssens (Liefdestips aan mezelf). Daarnaast verzorgde hij ook de styling van fictiereeks Kameleon, dat in 2024 op Streamz verschijnt.

De twintiger ontwierp ook zelf kledij. Zo richtte hij het label Studios by Oemer Khan op, waarmee hij tweedehands kledij upcyclede en omtoverde tot nieuwe stukken. Dat initiatief werd ondersteund door gevestigd modemerk Essentiel. In 2023 zette hij zijn schouders onder het Antwerps kunst- en cultuurhuis Cult, dat de volgende generatie creatievelingen ondersteunt.Source link

Leave a Comment