Barcelona en Getafe eindigen doelpuntloos gelijkspel met tien man


FC Barcelona is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. De Spaanse landskampioen bleef in een vervelende wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel steken bij Getafe. Beide ploegen eindigden het duel met tien man, terwijl ook Barcelona-trainer Xavi werd weggestuurd.

De Catalaanse ploeg had het de gehele wedstrijd lastig met Getafe, de nummer 15 van vorig seizoen. De defensief ingestelde thuisploeg bezondigde zich aan de nodige overtredingen en zorgde ervoor dat de ploeg van Xavi nooit in zijn spel kwam. De bezoekers hadden bovendien geluk dat Juanmi Latasa een grote kans in de 4e minuut miste.

Barcelona, dat speelde met Frenkie de Jong en de debutanten Oriol Romeu en Ilkay Gündogan, moest het hebben van spelhervattingen en individuele acties. Romeu zag in de eerste helft een schot voorlangs gaan, waarna een rebound na een schot van Raphinha via een verdediger op de paal plofte. Het was een van de laatste acties van de gefrustreerde Braziliaan, die in de 42e minuut rood zag na het uitdelen van een klap.

Ook in de tweede helft was er weinig sprake van goed voetbal. Wel vielen er nog twee rode kaarten. Na een klein uur werd Getafe-aanvaller Jaime Mata met zijn tweede gele kaart weggestuurd, waarna even later Xavi ook de tribunes moest opzoeken na commentaar op de leiding. Diep in de blessuretijd leek Barcelona-verdediger Ronald Araújo nog aanspraak te maken op een strafschop, maar een eerdere handsbal van Gavi weerhield de scheidsrechter van het wijzen naar de stip.

Bron: ANPSource link

Leave a Comment