België en Congo willen samenwerken voor sterkere administratie


Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter.

België en de Democratische Republiek Congo hebben een intentieverklaring ondertekend om het Congolese overheidsapparaat efficiënter te organiseren. Dat heeft vicepremier en minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) dinsdag gemeld in een persbericht.

Volgens De Sutter neemt Kinshasa het voortouw in de samenwerking. “Er werd gevraagd om samen te kijken naar het HR-beleid van de Congolese administratie en hoe we opleidingen voor ambtenaren kunnen verbeteren met onze expertise”, klinkt het bij De Sutter, die samen met de Congolese minister van Ambtenarenzaken Jean-Pierre Lihau de verklaring ondertekende. 

De Belgische administratie stelde onder andere opleidingen over economie, HR en persoonlijke ontwikkeling samen voor de Congolese ambtenaren. “Daarnaast gaan we onder meer mee een systeem op poten zetten om ambtenaren te kunnen evalueren”, lichtte de Belgische minister van Ambtenarenzaken toe. 

Er is al langer een samenwerking op vlak van administratie. Zo kunnen Congolese ambtenaren al enkele jaren stage lopen in de Belgische federale administratie.Source link

Leave a Comment