Bij Jayco-Alula gaan alle ballen in Brugge-De Panne op Groenewegen, die aast op revanche: ‘Ik ben in goede vorm’


Team Jayco AlUla gaat all-in voor Dylan Groenewegen tijdens de eendaagse WorldTour-koers Brugge-De Panne aankomende woensdag 20 maart. Dat meldt de ploeg op de site. Niet zo gek ook, want Groenewegen wist deze koers al eens te winnen en is momenteel in goede vorm.

‘Ik kijk uit naar Brugge-De Panne en de komende races in België deze maand’, aldus de rappe Amsterdammer. ‘Het zouden zware races moeten zijn, maar ik ben momenteel in goede vorm en ik hoop voort te bouwen op wat ik dit seizoen al heb gedaan. Ik kijk ernaar uit om met het team mooie resultaten te behalen.’ Zo werd Groenewegen in de Bredene-Koksijde Classic, ook een koers met veel wind en waaiers, op de streep nipt geklopt door Luca Mozzato. In zijn eerste koers van het seizoen, Classica Comunitat Valenciana, boekte de sprinter wel een overwinning, zijn enige tot nu toe dit seizoen.

In 2019 was Groenewegen in De Panne al eens de beste. Twee jaar terug, in 2022, lukte hem dat bijna opnieuw. Toen moest een fotofinish uitwijzen wie de zege achter zijn naam kreeg. Die werd toen in het voordeel beslecht van Tim Merlier.

Met drie passages door De Moeren is er altijd kans op waaiervorming, zo verwacht ook ploegleider Tristan Hoffman. ‘Met Dylan hebben we een van de beste sprinters ter wereld voor De Panne. Twee jaar geleden was hij dicht bij de overwinning en hij miste slechts een centimeter, dus het zal all-in zijn voor Dylan in de sprint. Het kan echter een moeilijke race zijn en er kan wat zijwind komen, dus we zullen ervoor moeten zorgen dat we Dylan beschermen. We hebben ook een aantal andere sterke jongens die daarin uitblinken als er zijwind is.’

Selectie Jayco-Alula Brugge-De Panne 2024

Dylan Groenewegen

Amund Grøndahl Jansen

Luke Mezgec

Kell O’Brien

Blake Quick

Elmar Reinders

Max WalscheidSource link

Leave a Comment