Brian Riemer gaat volle 4 minuten los over prestatie Anderlecht: “Onze wedstrijd was een complete ramp” | Jupiler Pro League


Zo zag u Brian Riemer nog nooit. De trainer van Anderlecht is doorgaans een positivo, maar na het gelijkspel tegen Kortrijk toonde de Deen zich ongewoon kritisch. Met een verhit betoog van 4 minuten zette hij zijn ploeg – na de dromerige transferperiode – weer met de voeten op de grond. “Ik ben diep teleurgesteld met wat we hebben laten zien”, klonk het.

De stoom kwam bijna uit zijn oren.

 

Niet enkel het team, maar ook de trainer van Anderlecht onderging een ferme gedaantewisseling. De anders immer positieve Brian Riemer ging na het 2-2-gelijkspel tegen KV Kortrijk helemaal los. 

 

“Onze wedstrijd was een complete ramp”, stak hij van wal in de interviewzone. “Ik ben diep teleurgesteld met wat we hebben laten zien.”

 

Zelfs de lastminutegelijkmaker van Anders Dreyer zorgde niet voor een sprankeltje positiviteit bij de Deen.

“We redden niet één punt, maar verliezen er drie. Punt. Het leek misschien zo, maar ik heb zelfs niet kunnen genieten van die laatste treffer.”

Ik heb zelfs niet kunnen genieten van die laatste treffer.

Brian Riemer

De buitenwereld had de lat voor Anderlecht al hoger gelegd na de impressionante zomermercato. En dat heeft de trainer zelf ook duidelijk gedaan.

 

Riemer verstopte zich niet langer achter “het project” – wat met deze kern ook niet langer mogelijk is -, maar nam zelf de verantwoordelijkheid.

 

“Ik ben een ambitieuze mens en wil Anderlecht opnieuw groot maken. Maar met dit niveau en deze prestatie zul je nooit in de buurt komen.”

 

“Het aantal individuele fouten en het aantal domme beslissingen aan de bal toonden aan dat we nog zéér ver weg zijn van het niveau dat we moeten halen. Het is nu mijn taak om dat te veranderen”

Dupé x Debast

Ook zijn spelers zullen het geweten hebben. 

 

“Of ik ook zo hard geweest ben in de kleedkamer? Harder, zelfs”, vertelde de coach.

 

Zijn speech na de wedstrijd zal vooral voor twee specifieke spelers geen gezellig moment geweest zijn. Te beginnen met Zeno Debast, die een penalty veroorzaakte en een rode kaart pakte omdat hij een bal met zijn hand uit het doel sloeg.

 

“Ik zou het geen ongelukkige reflex durven te noemen. Zeno is een jonge speler en mist soms nog wat ervaring. Maar het is wel gewoon een redelijk domme beslissing om in het VAR-tijdperk te proberen om een bal met je hand uit het doel te halen. Typerend voor de wedstrijd.”

Daarnaast werd ook doelman Maxime Dupé  niet gespaard. Bij die tweede tegentreffer speelde hij eerst pal in de voeten van een tegenstander en dook daarna ook los onder de bal door.

 

“Wij willen met Anderlecht van achteruit voetballen”, legde Riemer uit, “maar dat wil niet zeggen dat je zomaar in de tegenstander zijn voeten moet spelen, hé. We hebben spelers nodig die de juiste beslissingen kunnen maken in de scenario’s.”

 

De timing van zijn falen komt zeer ongelukkig voor de doelman. Zo staat de ervaren Kasper Schmeichel sinds kort te popelen om zijn plek in te nemen.

 

“Of dit effect heeft gehad op zijn prestatie? Als je bij een topclub wilt spelen, dan moet je kunnen omgaan met competitie. Dat is nu eenmaal hoe het in professioneel voetbal gaat.”

 

“Maar het gaat niet enkel over een Debast of over een Dupé alleen. Ik heb vandaag veel spelers gezien die zich of verstopten of ver onder hun niveau bleven”, sloot hij af.Source link

Leave a Comment