Busbouwer Van Hool is op weg naar faillissement met een mogelijke doorstart


Het faillissement zou ook niet voor meteen zijn. Het bedrijf wil pas op 31 maart, nu zondag op Pasen, de knoop doorhakken.

Volgens Zwaaneveld zijn er op dit ogenblik gesprekken aan de gang met 3 kandidaat-overnemers, waarvan er 2 samenwerken. Het zijn alle 3 Europese bedrijven.

Er is dan ook nog maar 1 ondernemer die openlijk zijn interesse heeft getoond: de West-Vlaamse Zakenman Guido Dumarey. In zijn plan belooft hij de productie van de bussen en 1.800 jobs te behouden.  

“Zij hebben natuurlijk allen hun eigen plannen met het bedrijf. Wij zullen ons inzetten om zo veel mogelijk activiteiten en personeel te behouden, maar het is uiteindelijk aan de eventuele overnemer om dat te beslissen”, zegt woordvoerder Dirk Snauwaert.

“De essentie vandaag is dat er twee geloofwaardige industriële partners zijn die een snelle doorstart mogelijk kunnen maken.” Dat zegt Vlaams minister van Economie Jo Brouns over de situatie bij busbouwer Van Hool. “De komende dagen moet dat Plan B vorm krijgen, laten we die onderhandelingen alle kansen geven.”Source link

Leave a Comment