Club Brugge maakt statement tegen Eupen, Hoefkens ziet eerste zege door vingers glippen


Wie zijn zitje niet tijdig vond, zou zich dat zondag achteraf beklagen. De wedstrijd tussen Club Brugge en Eupen nam een blitzstart. Na vijf minuten bracht Skov Olsen Club al op voorsprong vanaf de stip en nog voor het half uur zetten debutant Zinckernagel en Buchanan Club op rozen. Het scenario voor een walk-over lag klaar.

Club Brugge haalde ook in de tweede helft de voet niet van het gaspedaal. Onder impuls van een sterke Skov Olsen hield de dreiging aan, en het was uiteindelijk de Deense winger zélf die de 0-4 knap op het scorebord zette. Club ging door en zorgde uiteindelijk nog voor de forfaitscore. Zinckernagel gleed nog een uitgemeten voorzet van dirigent Vanaken binnen.

En zo pronkt Club met zeven op negen na drie speeldagen, én speelt het straks ook play-offs voor de Conference League. Tenzij Akureyri nog met de stunt van de eeuw uitpakt. De seizoenstart van Ronny Deila en blauw-zwart blijkt dan toch uitermate geslaagd.

Zinckernagel heeft zijn start niet gemist.© BELGA

Hoefkens ziet eerste zege door vingers glippen

Standard heeft de nul van de tabellen geveegd. De Rouches leken op een overwinning af te stevenen tegen Charleroi, maar zagen hun eerste driepunter van het seizoen nog door de neus geboord worden na een late penalty van de thuisploeg. De wedstrijd eindigde op 1-1.

Charleroi was in de openingsfase heer en meester in eigen stadion, maar de Rouches, die zich ook weer erg gebrekkig toonden in de opbouw, gaven de Carolo’s een les in efficiëntie. De Roemeense spits Denis Mihai Dragus zette de eerste Luikse kans meteen om in een doelpunt. Standard verdedigde zijn voorsprong daarna kranig.

Zo kwam er ook meer vuur in het spel van de bezoekers, die gaandeweg de bovenhand namen in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kwam Standard nog met de schrik vrij. Charleroi-spits Oday Dabbagh scoorde, maar stond net buitenspel. Uitstel van executie, want uiteindelijk kwam de thuisploeg alsnog langszij. De VAR had een trekfout gezien in het strafschopgebied en riep scheidsrechter Nicolas Laforge naar de monitor. Die laatste bevestigde de overtreding en deelde nog een rode kaart uit aan schuldige Nathan Ngoy. Charleroi-aanvoerder Marco Ilaimaharitra, die zelf nog rood pakte in het slot, trapte de 1-1 met overtuiging voorbij doelman Bodart.

Standard kwam in de allerlaatste seconden nog erg bij de 1-2. Een kopbal van Bokadi ging slechts enkele centimeters over. Standard schuift dankzij zijn eerste punt een plek op in de stand. Het is nu veertiende. Een magere troost. Charleroi is twaalfde met twee punten.

Geen eerste driepunter voor Hoefkens.© belga

Gent blijft foutloos tegen Westerlo

AA Gent kan ook na de derde speeldag in de Jupiler Pro League nog een perfect rapport voorleggen. De Buffalo’s boekten een 1-3 zege bij een verdienstelijk Westerlo en nestelen zich zo naast Union aan kop van het klassement met het maximum van de punten. Westerlo is veertiende met een punt.

Het verschil tussen AA Gent en Westerlo was nooit groot in de eerste helft. Zowel qua spel als op het scorebord hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Nicolas Madsen schoot de thuisploeg op voorsprong vanop de stip. Tsuyoshi Watanabe, deze zomer door Gent overgenomen van Kortrijk, mocht vrij binnenkoppen op een hoekschop: 1-1 na de eerste helft.

Na de rust werd het kwaliteitsverschil tussen de Kemphanen en de Buffalo’s wel duidelijk. Hugo Cuypers, topschutter vorig jaar, profiteerde eerst van een blunder van Westerlo-doelman Sinan Bolat en verschalkte de Turkse nummer ruim een kwartier voor tijd nogmaals vanop de stip. De spits moest zijn penalty wel hernemen doordat collega-aanvaller Gift Orban het strafschopgebied te snel had betreden. Westerlo ging nog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar kwam niet meer dichter dan 1-3.

Cuypers toonde opnieuw zijn torinstinct.© belga

Genk slaakt zucht van opluchting

Terwijl Club op bezoek was in Eupen, ging Cercle in het Jan Breydelstadion Genk te lijf. De Limburgers wilden hun slechte reeks – na nederlagen tegen Servette, Eupen en Olympiakos – doorbreken, maar hadden aan de Vereniging een erg lastige klant. Cercle domineerde, maar wist zijn kansen niet af te werken. Genk hield stand, onder meer dankzij een geweldige tackle van verdediger Mujaid Sadick.

Nieuwkomer Bonsu Baah bezorgde Genk uiteindelijk de zege. Zijn schot landde op de paal, maar devieerde in doel via de rug van Warleson. Cercle leek in het slot nog een penalty te gaan krijgen, maar bleef na een VAR-interventie met lege handen achter. Genk wordt vierde met zes punten. Cercle is tiende met drie stuks.

Baah zorgde voor het enige doelpunt.© belga

Tienkoppig Anderlecht bibbert

Anderlecht is zijn seizoen begonnen met een hoopvolle 6 op 9 dankzij een 0-1-overwinning tegen Sint-Truiden vandaag. Geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt. Al heeft de laatste driepunter heel wat voeten in de aarde gehad. Een schoonheidsprijs viel de bezoekers opnieuw niet te beurt.

Een enthousiast STVV legde in de beginfase dan ook al snel de achilleshiel van Paars-wit bloot: de opbouw. Verschillende keren klungelde de jeugdige defensie bij het uitvoetballen, maar geen enkele keer kon de thuisploeg profiteren. Anderlecht kwam zo voor de pauze toch met de schrik vrij, STVV sloeg zich voor het hoofd toen het de catacomben opzocht. Een gemiste kans.

Riemer begint met 6 op 9.© Isosport

Zeker wanneer STVV na vijftig minuten het spreekwoordelijke deksel op de neus kreeg. Anderlecht verraste Stayen met een ingestudeerd nummertje. Dreyer haalde zijn penseel boven en schilderde het leer op het hoofd van Ndiaye, die de 0-1 feilloos tegen het net knikte. Een donderslag bij heldere hemel.

De thuisploeg knutselde daarna een slotoffensief in elkaar en kreeg daarbij zowaar de hulp van Dreyer zelf. De assistgever ging driest in op de doorgelopen Bocat en ging zo heel snel van hero tot zero. Het leverde de vleugelspeler van Anderlecht meteen rood op. Maar ook met tien man kon STVV het tij niet keren. Geen 9 op 9 voor STVV, wel een deugddoende driepunter voor RSCA.Source link

Leave a Comment