Club Brugge ontslaat coach Ronny Deila, Nicky Hayen neemt tot eind van seizoen over


Club Brugge plukte vorige zomer Deila weg bij Standard, maar de naam en faam die de Noor in Luik maakte, kon hij niet in Brugge waarmaken.

Club eindigde als 4e in de reguliere competitie op 19 punten van leider Union, de club waartegen het er ook uitging in de halve finales van de beker.

“Na tegenvallende resultaten én spelpeil werd beslist om de samenwerking met hoofdcoach Ronny Deila en assistenten Efrain Juarez en Kristof Aelbrecht stop te zetten”, luidt de uitleg van het persbericht.

“De voorbije weken zag Club te weinig het DNA van Club Brugge terug in het geleverde spel. Het sportieve management is ervan overtuigd dat met de huidige kern betere resultaten mogelijk moeten zijn.”

Deila haalde vorige week na het Europese succes nog minutenlang uit naar pers en bestuur. Omdat hij wist dat zijn verhaal afliep…

Club Brugge zoekt nu een nieuwe hoofdcoach om aan het volgende seizoen te beginnen. Nicky Hayen, hoofdcoach van Club NXT, neemt over met de steun van Michiel Jonckheere, hoofdcoach van de U18, en de overige huidige stafleden van de A-kern.

(scrol omlaag voor meer)Source link

Leave a Comment