Club Brugge op de valreep voorbij Charleroi


Mechele knuffelt Thiago. Twee doelpuntenmakers onder mekaar.© Isosport

Twee keer kwam Charleroi op voorsprong in Brugge. Maar uiteindelijk won Club met twee goals in de slotfase. Eerder op zaterdag versloeg Genk Union en won RWDM van Cercle.

Club Brugge heeft met de nodige moeite Charleroi opzijgezet. Na zes minuten scoorde Charleroi via Guiagnon al 0-1. Brugge zette fel druk en toen Skov Olsen eindelijk wat ruimte kreeg, lanceerde hij Thiago. De Braziliaan werkte af: 1-1.

Kort voor rust zorde Dragnes uit het niets voor een koude douche voor Club met een schot dat via de rug van Spileers in doel ging. Lang duurde het feestje niet voor de bezoekers want in de 45ste minuut maakte Mechele er met het hoofd 2-2.

Ook na de rust bleef het een spectaculaire match waarin Mignolet drie keer zijn kunnen moest tonen. De Brugse coach Deila gooide Antonio Nusa en Casper Nielsen in de strijd en uitgerekend Nussa zorgde in de 87ste minuut met een (zo leek het toch) mislukte voorzet voor 3-2.

In de absolute slotfase redde Mechele nog een bal van de lijn. In plaats van 3-3 werd het nog 4-2 via Jutgla.

Door de zege voert Club Brugge nu het klassement aan, al kunnen AA Gent en Anderlecht morgen nog over de West-Vlamingen wippen. Charleroi blijft onderin hangen.

Union – Genk 0-2

Eerder vanavond won Racing Genk de topper op het veld van Union. Na iets meer dan een kwartier spelen opende nieuwkomer Zeqiri op voorzet van Paintsil. Union was nochtans het best uit de startblokken gekomen en ook na de 0-1 kreeg de thuisploeg de beste kansen.

Zeqiri scoort.© belga

Na de rust dreigde Union alweer enkele keren maar scoren lukte gewoon niet. Helemaal op het einde scoorde Genk (96’) uit een zeldzame kans nog een tweede goal. Tolu legde eerst de bal tegen de binnenkant van de paal maar in de herneming kon Galarza nog scoren, ook al moest de VAR minutenlang uitzoeken of er geen buitenspel mee gemoeid was.

In het klassement wipt Genk dankzij deze zege over Union dat van zijn zes competitiematchen er slechts drie kon winnen.

RWDM – Cercle 2-1

Eerder vandaag klopte RWDM thuis Cercle Brugge, dat bij winst zelfs eventjes de eerste plaats had kunnen bemachtigen.

Denkey had de bezoekers snel op voorsprong gebracht. Na zes minuten benutte hij de eerste kans van de match na een inspeelpass van Siquet.

Maar toen diezelfde Siquet tien minuten later de bal verloor aan Biron zette die doelman Warleson aan het werk. Gueye was goed gevolgd en de bordjes stonden weer gelijk.

Doelpuntenmaker Gueye.© BELGA

Somers scoorde voor Cercle de 1-2 maar dat feest ging niet door wegens handspel.

Niet lang na de rust ging RWDM over de Bruggelingen toen Segovia een hoekschop fraai binnenkopte. Cercle had geen antwoord klaar. Het was RWDM dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam maar Biron mikte zijn knap schot op de paal.

Later vandaag ontvangt Club Brugge Charleroi.Source link

Leave a Comment