Databureau schat Champions League 23/24 in: Dit is de grote favoriet, zoveel kans maakt Antwerp op knock-outfase – Voetbalnieuws


Het gerenommeerde dataverwerkingsbedrijf Gracenote schatte zo pas de kansen van de Champions League-favorieten in. Daarnaast werd ook berekend hoeveel kans Antwerp maakt op de volgende ronde.

Zo is er één grote favoriet volgens het Amerikaans bedrijf, en die hoeft niet te verrassen. Gracenote geeft het Manchester City van Kevin De Bruyne en Jérémy Doky maar liefst 37 procent kans om zichzelf op te volgen als Champions League-winnaar. Dat is meer dan het dubbele van de eerstvolgende favoriet Real Madrid.

Real Madrid (13 procent) en Bayern München (11 procent) zijn volgens het databedrijf de twee grote uitdagers van de regerende bekerhouder. Alle andere ploegen hebben een winstkans die zes procent of minder bedraagt.

Tot slot werden ook de kansen voor het behalen van de knock-outfase berekend. Zo is Antwerp met 15 procent een van de kleinste kanshebbers om bij de eerste twee in hun groep te eindigen. Van de 32 deelnemers hebben alleen Young Boys (12 procent), Kopenhagen (9 procent) en Rode Ster Belgrado (7 procent) nog een geringere kans op een ticket voor de achtste finales.Source link

Leave a Comment