De Peiling: wie wil jij een compliment geven? En waarom?


Complimenten geven en complimenten ontvangen, sommige mensen zijn er heel goed in, voor anderen is het best lastig. Vandaag is dé dag om het te oefenen, want het is Nationale Complimentendag. Wij van NH willen je vast complimenteren met dat je er bent en we zijn heel benieuwd: wie jij een compliment wil geven, en waarom? 

Sinds 2003 is het elk jaar op 1 maart Nationale Complimentendag en sinds 2010 ging bedenker Hans Poortvliet zelfs de grenzen over, want er is nu ook een ‘World Compliment Day’. Het is een dag waarop je niks hoeft te kopen voor de mensen om je heen, zoals op Valentijnsdag, je hoeft ze alleen maar te vertellen hoe goed ze het doen, hoe blij ze je maken, dat je ze enorm waardeert.

De Amerikaanse professor en psycholoog William James constateerde al aan het begin van de vorige eeuw, dat ‘het diepste verlangen van de menselijke natuur de behoefte is om gewaardeerd te worden’. Poortvliet vindt dat het daar in onze maatschappij nogal eens aan ontbreekt, waardoor werknemers gedemotiveerd raken, vrijwilligers ermee stoppen en relaties stuk gaan.

Poortvliet vraagt daarom iedereen om vandaag minimaal drie mensen een welgemeend en oprecht compliment te geven en goed op te letten wat er dan gebeurt. Wie wil jij een compliment geven? Source link

Leave a Comment