Dit weten we al over drugslabo in Poederlee waar drie lichamen werden gevonden (Lille)


Lille

In Poederlee (Lille) zijn woensdagochtend drie doden gevallen in een actief drugslabo. Een vierde slachtoffer kon gereanimeerd worden. Ook twee andere personen, onder wie een buurvrouw, zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Het drugslab werd gevonden boven een pizzeria en een drankenhandel aan de Poederleese weg, net buiten de dorpskern van Poederlee. De hulpdiensten kwamen rond 9 uur woensdagochtend massaal ter plaatse. De civiele bescherming heeft vervolgens hekken geplaatst om het pand af te sluiten.

Het Antwerps parket bevestigt dat er woensdagochtend een actief drugslabo werd ontdekt op de Poederleese weg in Poederlee (Lille). “In het pand werden drie dodelijke slachtoffers aangetroffen”, vertelt woordvoerder Kato Belmans. “Een slachtoffer kon gereanimeerd worden en is overgebracht naar het ziekenhuis.”

Over de identiteit van de slachtoffers wordt nog niets vrijgegeven, en de precieze doodsoorzaak is nog niet bekend. Volgens het parket werden nog twee andere personen overgebracht naar het ziekenhuis. Het zou gaan om een buurvrouw en om de persoon die de politie heeft verwittigd. Of die laatste op een of andere manier betrokken was bij het labo, maakt deel uit van het onderzoek.

Welke drugs er in het labo gemaakt werd, is voorlopig nog onduidelijk. Het gerechtelijk labo, de brandweer, het Clan Lab Response Unit (CRU) van de politie en een wetsdokter zijn ter plaatse. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor het aanmaken van psychotrope stoffen in vereniging met de dood tot gevolg. “Het gerechtelijk onderzoek zal moeten uitwijzen welke drugs daar gemaakt werden en wat er precies met de slachtoffers is gebeurd”, aldus Belmans.

© Joren De Weerdt

Marleen Peeters (N-VA), burgemeester van Lille: “Net als iedereen in onze gemeente ben ik heel erg geschrokken. Toen ik de zwaailichten van de hulpdiensten zag, dacht ik eerst dat er een zwaar verkeeersongeval was gebeurd op de baan naar Herentals. Het bleek om een drugslabo te gaan met drie personen die overleden zijn. Bij ons waren er de voorbije maanden geen meldingen gekomen van verdachte zaken daar. Het drugslabo bevindt zich naast een tankstation. Ergens ben ik blij dat het labo nu ontdekt is. Vorig jaar is een cannabisplantage aangetroffen in een voormalige kebabzaak in het centrum van Lille, maar een chemisch labo voor pillen is bij mijn weten de eerste keer.”

Guy Peeters, uitbater van brasserie D’Achtste Zaligheid, reageert geschrokken. “Normaal ben ik de eerste in de buurt die rare dingen heeft gezien of mogelijk verdachte nummerplaten opschrijft, maar rond de drankenhandel had ik nog helemaal niets vreemds gezien.” Enkel een tankstation scheidt zijn zaak van het pand waar de feiten hebben plaatsgevonden.

Guy Peeters.© mph

Een overbuurvrouw van het pand had de afgelopen dagen wel verdachte zaken opgemerkt. “Ik heb verschillende bestelwagens zien aankomen en wegrijden”, vertelt ze aan VRT NWS. “Dat viel ons toch op, en we vroegen ons af wat die daar kwamen doen.”

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De WeerdtSource link

Leave a Comment