Doelpunt van Ilenikhena volstaat voor drie punten in Kortrijk, Antwerp zeker van plaats in Champions’ Play-offs


Antwerp deed wat het moest doen en wint de wedstrijd op KV Kortrijk met 0-1. De bezoekers lieten meerdere malen de kans op een dubbele score liggen, waardoor het spannend bleef tot het einde. Echter maakte KVK geen aanspraak op een doelpunt. Antwerp verzekert zich van een ticket voor de Champions’ Play-offs.

Antwerp wond er geen doekjes om: het wou zich zo snel mogelijk verzekeren van hun ticket voor de Champions’ Play-offs. En dat moest gebeuren zonder Mandela Keita, die geblesseerd is, en Vincent Janssen, die uit voorzorg niet in de selectie zat nadat hij deze week wat last ondervond op training. Er was geen tijd voor een lange studieronde in het Guldensporenstadion en dat vertaalde zich in enkele vroege kansen voor de landskampioen. Balikwisha trapte hoog over, Ilenikhena ruim naast en Ondrejka kopte in de handen van doelman Pirard. Antwerp had de match stevig in handen en KV Kortrijk wist hierdoor geen vuist te maken.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Oerdegelijke en volwassen prestatie van Antwerp, waar niemand uit de toon viel

Dominant Antwerp

Iets voorbij het halfuur werd de druk te hoog voor een bleek spelend KVK. Ejuke bracht na een knappe combinatie op rechts het leer voor doel. Zijn bal vond Ilenikhena en die zette de 0-1 knap op het scorebord. In één tijd schoot de 17-jarige Fransman de bal hoog in de kooi van Pirard. Daar was geen houden aan. Meer dan verdiend kon een voorsprong niet zijn en de logica werd gerespecteerd. De thuisploeg kwam er geen enkele keer uit en toonde niet veel. Ook hun stilstaande fases waren niet om over naar huis te schrijven, terwijl die vorig weekend een gevaarlijk wapen bleken te zijn.

Na de 0-1 daalde het tempo wat. Antwerp controleerde en was op zijn hoede voor een eventuele Kortrijkse tegenprik. Die kwam er niet en het waren de mannen van Van Bommel die net voor rust nog een goede kans bij elkaar speelde en hun voorsprong bijna verdubbelde. Antwerps-kapitein Alderweireld kon vrij koppen na een goed aangesneden vrije trap en dwong KVK-doelman Pirard tot een puike redding.

Ilenikhena met zijn achtste competitiedoelpunt dit seizoen.© BELGA

KV Kortrijk moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft, maar het leek het juiste vaatje niet gevonden te hebben. De bezoekers ging gewoon verder op hun elan van in het eerste deel van de wedstrijd. Hetzelfde spelbeeld: KVK stond erbij en keek ernaar. Daarnaast was het op aanvallend vlak zo pover wat de West-Vlamingen op de mat legden. Na een uur spelen had Butez nog geen enkele keer moeten uitpakken met een redding. Zo was de Franse-goalie zeer eenvoudig op weg om zijn twaalfde clean sheet van het seizoen te behalen.

Spannend slot

Zijn collega aan de overkant daarentegen had wel een drukke namiddag. Pirard zag Ondrejka van ver uithalen en pareerde zijn schot met een goede save. Antwerp bleef zoeken naar die 0-2 en het was opnieuw Alderweireld die er dicht bij was met een kopbal. Hij zag zijn poging uiteenspatten op de dwarsligger. Het geluk zat de landskampioen ook niet mee en daardoor bleef rode lantaarn KV Kortrijk nog in leven. Dat sprankeltje hoop leefde ook onder de thuisaanhang. Bij Kortrijks balbezit stuwde het hun ploeg aan en dat leek even te resulteren in kansen. Helaas werden de voorzetten van De Neve telkens goed weggewerkt door Alderweireld.

Dat het geluk deze namiddag niet koos voor Antwerpse zijde, moest Ondrejka aan de lijve ondervinden. De Zweed verdubbelde op aangeven van Bataille de voorsprong, maar ref Put zag hands. De VAR volgde dat oordeel, waardoor het toch nog spannend bleef tot het einde van de wedstrijd. Zeker toen Kings Kangwa KVK bijna op gelijke hoogte bracht met een staalhard schot boven de kooi van Butez. Van Bommel bibberde, maar trok uiteindelijk aan het langste eind. De Nederlandse coach pakt het ticket voor de Champions’ Play-offs en laat de rode lantaarn nog een weekje langer logeren in Kortrijk.

Einde | KV Kortrijk 0-1 Antwerp• Overmachtig Antwerp wint verdiend en is zeker van Champions’ Play-Offs
• Ilenikhena jaagt de 0-1 hard tegen de netten
• Kortrijk zeker van Relegation Play-Offs
Fout DaviesDe Welshman gaat iets te hard op zoek naar een fout en krijgt die uiteindelijk tegen.

De man van de assist gaat naar de kant. Hij speelde een sterke partij.

Kangwa met de knal!De invaller krijgt de bal op de rand van de zestien en schiet staalhard richting doel. Zijn schot gaat maar net over!
Indrukwekkende supporter!Een Kortrijkse supporter komt plots in beeld die een toren van meer dan een meter aan drinkbekertjes heeft gemaakt. 
Butez uitgeflotenDe doelman van Antwerp neemt erg veel tijd om de bal uit te trappen tot groot ongenoegen van het thuispubliek.

Tot twee keer toe krijgt de thuisploeg een hoekschop. Vinden ze de gelijkmaker?

Davies zoekt strafschopDe Welshman gaat tegen de vlakte na een duel met Van den Bosch. Uit de replay is het duidelijk dat hij met wat vertraging neerging.

Kortrijk gaat duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ze brengen een spits in de plaats van een verdediger.

Bijna 0-2Het feest gaat niet door voor Antwerp. Bataille brengt het leer knap voor doel naar Ilenihkena. Die mist hem waardoor hij voor Ondrejka valt. Hij controleert en schiet binnen, maar hij raakte de bal even met de hand aan.
Ekkelenkamp geveldDe Nederlander valt van een grote hoogte en landt slecht. Hij lijkt wel verder te kunnen.
Gevaar KortrijkAntwerp heeft dan wel de bovenhand in de wedstrijd, maar alles kan nog zolang het slechts één doelpunt voorstaat. Een voorzet van de thuisploeg valt goed, maar Alderweireld kan wegkoppen. Plots gelooft het thuispubliek er weer in.
Op de counterOndrejka neemt de bal mee en zoekt naar opties. Hij passt iets te laat naar Balikwisha op rechts en de aanval is over. Dat moest beter.

Source link

Leave a Comment