Dylan Teuns baalt van schuiver Wellens: “Had misschien mee kunnen gaan met Mathieu van der Poel”


zondag 31 maart 2024 om 18:17

Video Na de finish in de Ronde van Vlaanderen heerst er vooral ontgoocheling bij Dylan Teuns. De Belg mist op een haar na het podium, doordat hij in de laatste meters wordt ingerekend door een aanstormend groepje. Al is dat niet het enige waar de renner van Israel-Premier Tech van baalt. “Zullen nooit weten of ik mee had kunnen gaan met Van der Poel”, aldus Teuns bij WielerFlits

“Op het einde was het vat af”, aldus Teuns. “Het hoofd wilde nog maar de benen waren op. Ik ben enorm ontgoocheld, omdat ik niet op het podium sta.” Slechts honderd meter voor de finish wordt de Belg samen met Alberto Bettiol ingerekend door een groepje achtervolgers. In de finale waren de twee mannen weggereden bij de achtervolgers, maar de inspanning bleek niet niet voldoende.

Ook eerder in de koers kan Teuns een baalmoment aanwijzen. “Op de Koppenberg is het eerste moment van “pech”. Tim Wellens verliest daar zijn balans en komt dwars te staan. Ik rijd bijna vol op hem in, dus er was geen andere keuze dan af te stappen. Anders denk ik dat ik misschien de benen had om mee te gaan met Van der Poel. Misschien tussen aanhalingstekens dan. Dat zullen we nooit weten.”

“Ik voelde dat Mathieu op de Oude Kwaremont bij ons allemaal weg had kunnen rijden, als hij dat had gewild. Hij heeft zich toen ook nog ingehouden. Dus misschien zat er op de Koppenberg ook nog enige kans in voor een samenwerking. Jammer genoeg is de vogel gaan vliegen daar. Ik heb gestreden voor de tweede plek, wat het hoogst haalbare was vandaag. Net niet in geslaagd.”

Maagproblemen
Desalniettemin kan Teuns tevreden zijn met zijn prestatie van vandaag. In zijn laatste koers, de Ronde van Catalonië, moest de Belg nog afstappen. “Ik had al maagproblemen sinds Strade Bianche. Daar hebben we met een heel medisch team veel aan gedaan om dat opgelost te krijgen. Zelfs deze morgen had ik nog twijfels. Sinds Catalonië heb ik geen wedstrijd meer gereden om de benen te testen. Ik had enkel zondag en woensdag twee keer zwaar getraind en ik ben super blij dat het zo goed ging.”Tim Wellens: “Normaal ben ik redelijk goed op Koppenberg”
Ook voor Tim Wellens (twaalfde) was het balen. “De Koppenberg was moeilijk om boven te geraken”, blikt Wellens terug op zijn koers. “Er was weinig grip. De klim staat erom bekend dat je daar flink kan schuiven. Ik zat daar goed geplaatst. Normaal rijd ik daar redelijk goed naar boven, maar vandaag was het te glad.”

“Daarna was de koers ontploft”, gaat Wellens verder. “Op het laatste zaten we met vier van de ploeg en hebben we goed rondgedraaid, maar het was niet simpel om dat dicht te rijden. Het plan was om rond te draaien, want iedereen zat op zijn limiet. Nils reed nog een goede sprint.”Source link

Leave a Comment