Eden Hazard gaat opnieuw voetballen: ex-Rode Duivel neemt samen met Youtube-ster Céline Dept deel aan voetbaltoernooi van Gérard Pique


© rr

Eden Hazard keert (even) terug uit zijn voetbalpensioen. De voormalige Rode Duivel zal in juni deelnemen aan de ‘Kings World Cup’ in Mexico, een toernooi georganiseerd door Barcelona-legende Gérard Piqué. Opvallend: de bekende Belgische Youtube-ster Céline Dept wordt de kapitein van het team, dat de toepasselijke naam ‘FC Deptostra’ kreeg.

‘De Kings World Cup’ is niet zomaar een toernooi. Het is een afgeleide van de ‘Kings League’, de revolutionaire nieuwe voetbalcompetitie die ex-Barcelona-verdediger Gérard Piqué begin 2023 opstartte. Zo worden de wedstrijden met zeven tegen zeven gespeeld in twee keer twintig minuten. Bij een gelijke stand zijn er shoot-outs om te beslissen wie wint. Er zijn zelfs periodes waar doelpunten dubbel tellen. Het zijn maar enkele regels die de ‘Kings League’ sneller moeten maken dan het gewone voetbal. De nieuwe voetbalcompetitie is razend populair in Spanje en lokt af en toe meer dan een miljoen kijkers.

LEES OOK.Doelpunten die dubbel tellen en gemaskerde speler: deze knotsgekke, nieuwe voetbalcompetitie haalt meer kijkers dan La Liga

Naast de competitie in Spanje, met Sergio Aguëro en Iker Casillas als voorzitters, werd in Mexico met de ‘Américas Kings League’ zelfs al een Zuid-Amerikaanse variant opgestart. De ‘Kings World Cup’, het toernooi waar Hazard zal aantreden, brengt de Spaanse en Zuid-Amerikaanse variant voor het eerst samen en vindt plaats van 26 mei tot en met 9 juni in Mexico. Er zullen 32 teams deelnemen, waarvan 12 via een ‘wildcard’.

De teams bestaan meestal uit amateur- of semi-professionele spelers, maar de voorzitters krijgen ook de kans om ex-profvoetballers in te brengen. Eden Hazard zal deelnemen met het team ‘Deptostra FC’, geleid door de bekende Belgische Youtubester en streamster Céline Dept. Ook ex-Engels international Rio Ferdinand tekent present, Neymar en Mario Götze bevestigden eerder al hun deelname als voorzitter van hun eigen team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.



Source link

Leave a Comment