Efficiënt Racing Genk boekt gevleide zege in topper tegen kwistig Union | Jupiler Pro League 2023/2024


 1. 45+3′ – Geel – Matías Galarza
 2. 45+2′ – Geel – Daniel Muñoz
 3. 44′ – Geel – Bilal El Khannous
 4. 34′ – Geel – Charles Vanhoutte
 5. 29′ – Geel – Luca Oyen
 6. 17′ – Doelpunt – Andi Zeqiri (0 – 1)
 1. 90+6′ – Doelpunt – Matías Galarza (0 – 2)
 2. 87′ – Verv. Alessio Castro-Montes door Henok Teklab
 3. 79′ – Verv. Noah Sadiki door Mathias Rasmussen
 4. 77′ – Verv. Bilal El Khannous door Aziz Ouattara Mohammed
 5. 77′ – Verv. Andi Zeqiri door Toluwalase Emmanuel Arokodare
 6. 67′ – Verv. Fedde Leysen door Mohamed Amoura
 7. 67′ – Verv. Dennis Eckert Ayensa door Gustaf Nilsson
 8. 58′ – Verv. Joseph Paintsil door Alieu Fadera
 9. 56′ – Geel – Joris Kayembe
 10. 51′ – Geel – Joseph Paintsil

Union is in eigen huis tegen een zure nederlaag aangelopen. Vicekampioen Racing Genk kon negentig minuten lang niet overtuigen, maar kaapte de drie punten weg uit het Dudenpark dankzij een vroege treffer van nieuwkomer Andi Zeqiri en een late van Matias Galarza. Union had mogelijkheden genoeg om de nederlaag af te wenden, maar kreeg de bal er niet in.

Union – Genk in een notendop:

 • Man van de match: Een debuut waar je vooraf enkel van kunt dromen. In zijn eerste wedstrijd voor Genk scoorde Zeqiri meteen het belangrijkste doelpunt van de partij. Voor de rest vocht de aanwinst van Brighton tevergeefs een oorlogje met Burgess uit, maar dat is niet hetgeen wat de supporters zullen onthouden na vanavond. 

 

 • Eervolle vermelding: De man van de match is niet noodzakelijk de beste speler op het veld. Die rol was weggelegd voor Amani Lazare. De onvermoeibare middenvelder dook constant op in de rug van de Genkse defensie. Hij had gemakkelijk drie assists achter zijn naam kunnen hebben.

 

 • Opvallend: Hoewel Union een karrenvracht aan kansen creëerde – 25 in totaal – mikte het maar 4 keer tussen de palen. Het stond in schril contrast met Genk, dat met twee schoten op doel ook twee keer scoorde.

KRC Genk trok de interlandperiode met een scoringsprobleem in, maar “efficiëntie” was het enige waar de bezoekers zich – na een slappe eerste helft – zowaar aan konden optrekken tegen Union.

Met dank aan nieuwe spits, Andi Zeqiri.

 

De bezoekers werden in de beginfase helemaal platgedrukt door een sterk Union, maar – als een donderslag bij heldere hemel – schonk de nieuwe aanwinst van Brighton de bezoekers na twintig minuten toch het openingsdoelpunt. Hij kreeg de 0-1 wel op een dienblaadje van Paintsil.

De eerste van velen voor Zeqiri?

Maar Union was allerminst aangeslagen. De thuisploeg was heer en meester op het middenveld en bleef de wedstrijd domineren. Het creëerde kans na kans, maar de bedrijvige Puertas en co kregen de bal maar niet tussen de palen.

Het verdict: 25 schoten,  maar 4 tussen de palen en 0 doelpunten.

 

Tot overmaat van ramp opende ook Matias Galarza zijn rekening voor Genk. In de allerlaatste minuut prikte hij een rebound van de ingevallen Tolu binnen. De balans bij Genk: 2 schoten op doel, 2 doelpunten.

Hoe het kan verkeren.Union trok de interlandperiode als een vlot scorende en onklopbare thuisploeg in, maar zadelde zich – na een frustrerende wedstrijd – met een scoringsprobleempje op. 

Vrancken: “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt”

Wouter Vrancken (Genk): “Dit was een gevleide zege. Maar na de vorige wedstrijden mag dat ook wel eens. Daar verdienden we het wél, maar kregen we het niet. Nu was het eens omgekeerd. Dat mag ook wel eens, eigenlijk. We hebben het onszelf wel zeer moeilijk gemaakt. Union zette ons goed onder druk en dwong ons tot het maken van fouten. Gelukkig knokten we voor elke morzel grond. En waren wij en niet zij zeer efficiënt. Ook daar waren de rollen omgedraaid. Ook onze nieuwe spits Zeqiri gaf positieve signalen. Hij deed enorm zijn best en toonde de juiste energie in zijn spel. Hij deed alles voor het team en heeft nog veel groeimarge.”

Blessin: “Deze nederlaag is moeilijk te geloven”

Alexander Blessin (Union): “Voetbal kan soms heel oneerlijk zijn. Want we spelen echt een zeer goede wedstrijd vandaag. En niet enkel de cijfertjes tonen dat aan. Ik zag ook een team dat zijn hart in deze wedstrijd stortte. We misten gewoon een doelpunt. We wilden wel, maar je moet die bal natuurlijk op het kader krijgen. Het is moeilijk te geloven en accepteren dat we geen punten pakken, maar hier moeten we uit leren. Vandaag mogen we gefrustreerd zijn, maar de Europese wedstrijd tegen Toulouse staat alweer voor de deur.”

 1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
 2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Matías Galarza van KRC Genk. 0, 2.
 3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Union, Henok Teklab erin, Alessio Castro-Montes eruit
 4. tweede helft, minuut 82. Amoura heeft in zijn invalbeurt toch voor een ferme stroomstoot gezorgd. De pijlsnelle aanvaller brengt de bal met een ware acrobatensprong voor doel, maar opnieuw kan de thuisploeg niet verzilveren. .
 5. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Union, Mathias Rasmussen erin, Noah Sadiki eruit
 6. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KRC Genk, Aziz Ouattara Mohammed erin, Bilal El Khannous eruit
 7. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KRC Genk, Toluwalase Emmanuel Arokodare erin, Andi Zeqiri eruit
 8. tweede helft, minuut 75. Weer een kans, weer Puertas, maar weer geen doelpunt voor Union. Deze keer knalt de bedrijvige middenvelder het leer hoog over het doel. Het geluk is vandaag niet aan de zijde van de thuisploeg. .
 9. tweede helft, minuut 71. Wonder boven wonder is het nog maar de tweede bal tussen de palen bij Union. De ingelopen Puertas kan nog eens uithalen, maar deze keer staat Vandevoordt pal. De thuisploeg grijpt zich nog maar eens naar de haren. .
 10. tweede helft, minuut 68. Wissel van de wacht. Blessin beseft dat er ook bij Union iets moet veranderen. Het produceert niet meer het aantal kansen zoals in de eerste helft. De trainer van de thuisploeg voert dan ook geen halve maatregelen uit en stuurt een extra aanvaller het veld op. Nilsson én Amoura mogen het tij keren. Leysen en Eckert worden geslachtofferd. .
 11. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Union, Mohamed Amoura erin, Fedde Leysen eruit
 12. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Union, Gustaf Nilsson erin, Dennis Eckert Ayensa eruit
 13. tweede helft, minuut 62. Beresterke Burgess. Burgess blijft een rots in de branding bij Union. Genk teert op omschakelmomenten en countert nog eens scherp richting de kooi van Moris. Zo lijkt El Khannous af te stormen op een één-tegen-éé-fase met de doelman van Union, maar Burgess pakt ultiem nog met een tackle uit. Gevaar geweken. .
 14. tweede helft, minuut 58. Wissel van de wacht bij Genk. Vrancken haalt Joseph Paintsil naar de kant. De pijlsnelle winger was voor de rust nochtans de gevaarlijkste man bij de bezoekers. Alieu Fadera mag (minstens) hetzelfde proberen te brengen. .
 15. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij KRC Genk, Alieu Fadera erin, Joseph Paintsil eruit
 16. Gele kaart voor Joris Kayembe van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 56
 17. tweede helft, minuut 53. Ovatie voor Lazare. Het Joseph Marien-stadion geeft een open doekje aan Lazare. De ijverige Unionist schakelt op de rechterflank twee Genkenaren uit met enkele fabelachtige baltoetsen. Hij sluit zijn actie ook nog eens af met een uitstekend balletje in de rug van de verdediging. Eckert bedankt zijn ploegmakker en speelt Puertas vrij in de zestien, maar de Spanjaard laat zich de bal ontfutselen. .
 18. Gele kaart voor Joseph Paintsil van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 51
 19. tweede helft, minuut 50. De wedstrijd is na de rust niet van gelaat veranderd. Union blijft de bal monopoliseren, mede dankzij heel wat slordigheden van de bezoekers. En toch blijft het opletten voor de tegenaanval van de Genkenaren. Zo kan Zeqiri nog eens aanleggen in de grote rechthoek, maar deze keer kraakt de nieuwe spits van Genk zijn schot volledig. .Source link

Leave a Comment