EL-loting levert met Liverpool – Atalanta affiche boordevol Nederlanders op – Voetbal International


Een Italiaans onderonsje tussen AC Milan en AS Roma en een kraker tussen Liverpool en Atalanta Bergamo zijn de meest sprankelende affiches in de kwartfinale van de Europa League. Dat is het resultaat van de loting, die vrijdagmiddag traditiegetrouw plaatsvond in Nyon.

Gespannen waren de directeuren van Benfica, AC Milan, Olympique Marseille, West Ham United, Atalanta Bergamo, AS Roma, Bayer Leverkusen en Liverpool naar Zwitserland getrokken. Die acht clubs bereikten donderdagavond immers de kwartfinales van het toernooi – sommige met eenvoud, andere clubs hadden het moeilijker.

Het Serie A-duel kwam als eerste uit de koker. Daarna werd Liverpool aan Atalanta Bergamo gekoppeld, een duel waarin het zal wemelen van de Nederlandse spelers. Bayer Leverkusen, dat donderdagavond op het nippertje ontkwam aan een gênante eliminatie, krijgt het met West Ham United te doen. Afgesloten werd met een Zuid-Europees duel: Benfica treft Olympique Marseille. Er is ook doorgeloot voor de rest van het toernooi, die affiches treft u onderaan in dit bericht.

De wedstrijden zijn op 11 en 18 april, traditiegetrouw op de donderdagen. De halve finales staan op 2 en 9 mei gepland, de finale is dan weer op woensdagavond 22 mei – in de Ierse hoofdstad Dublin.

Kwartfinales:
AC Milan (Ita) – AS Roma (Ita)
Liverpool (Eng) – Atalanta Bergamo (Ita)
Bayer Leverkusen (Dui) –  West Ham United (Eng)
Benfica (Por) – Olympique Marseille (Fra)

Halve finales:
Benfica/Olympique Marseille – Liverpool/Atalanta Bergamo
AC Milan/AS Roma – Bayer Leverkusen/West Ham United

Finale:
Benfica/Olympique Marseille/Liverpool/Atalanta Bergamo – AC Milan/AS Roma/Bayer Leverkusen/West Ham UnitedSource link

Leave a Comment