Ex-RAF-terroriste Daniela Klette in Berlijn gearresteerd


Daniela Klette, voormalig terroriste van de Rote Armee Fraktion (RAF), is in Berlijn gearresteerd. De linkse terreurorganisatie was in de jaren zeventig, tachtig en negentig in Duitsland actief en wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van 34 mensen.

Naar Klette (65) en twee andere oud-RAF-terroristen, Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg, werd al meer dan 30 jaar gezocht. De drie worden gerekend tot de derde generatie van de Rote Armee Fraktion. Ze doken eind jaren tachtig onder. 

Klette wordt onder meer verdacht van poging tot moord en samen met Staub en Garweg van een serie gewelddadige roofovervallen tussen 1999 en 2016. De politie gaat ervan uit dat ze die overvallen pleegden om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De drie oud-terroristen werden ook in Nederland gezocht, vermoed werd dat ze daar een tijd hebben gewoond. 

De RAF streed ruim 20 jaar met geweld tegen wat zij het ‘imperialistische systeem’ van de bondsrepubliek noemden. Tussen 1971 en 1993 doodden RAF-terroristen 34 mensen, onder wie procureur-generaal Siegfried Buback en werkgeversvoorzitter Hanns Martin Schleyer. De derde generatie RAF-leden wordt verantwoordelijk gehouden voor de moord op Deutsche Bank-topman Alfred Herrhausen en op Detlev Karsten Rohwedder, die na de Duitse eenwording de privatisering van Oost-Duitse bedrijven organiseerde. In 1998 hief de RAF zichzelf op. Lees meer bij Tagesschau

Zie ook op Duitslandweb:
Naslagwerk Gechiedenis: Terreur: RAF en München en RAF en de Duitse Herfst 1977
Dossier Rote Armee Fraktion

Source link

Leave a Comment