Ga eens aan tafel met Remco Evenepoel of Lotte Kopecky dankzij leerlingen PTS Boom (Boom)


Boom

In wielercafé De Musette, in de schaduw van provinciaal wielermuseum De Velodroom in Boom, ga je voortaan ‘aan tafel’ met wielerhelden, van Rik Van Looy tot Remco Evenepoel, van Yvonne Reynders tot Lotte Kopecky. Leerlingen houtbewerking van de Provinciale Technische Scholen Boom (PTS) vervaardigden voor het café unieke wielericoontafels.

De Musette vlak bij de Rupeldijk ademt Belgische wielergeschiedenis. Om de beleving nog wat kracht bij te zetten, gaf de provincie PTS Boom de opdracht unieke tafels met de afbeelding van een reeks Belgische wielerhelden te ontwerpen en te vervaardigen. De provincie en school blikken terug op andermaal een geslaagde samenwerking. De Musette heeft er een blikvanger bij, voor de leerlingen was het een leuke en unieke kans om zich te verdiepen in nieuwe technieken.

“Opdrachten als deze, overschrijden het schoolse kader waardoor de leerlingen nog meer gemotiveerd zijn”, vertelt directeur Arnold Callay. “Samen met de leerkrachten konden de leerlingen deze zomer de nieuwe lasermachine uittesten en bovendien nieuwe materialen leren gebruiken zoals de expoxyharsen om de tekeningen te beschermen.”

Leerlingen Arwen en Bas poseren trots bij de tafel van Lotte Kopecky.© JHS

De leerlingen, zes in totaal, hadden er begin juli zelfs een paar uur van hun vakantietijd voor over. “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost”, lachen Bas Van den Heuvel (17) en Arwen Moens (16). “Maar als je ziet hoe een gewone houten plank is getransformeerd in deze mooie tafels, zijn we trots en is het dat waard geweest. Voor ons was het een unieke ervaring en eer om hieraan te mogen werken.”

Nico Mattan ondertekent zijn tafel.© JHS

Maandag werden de tafels in aanwezigheid van wielericonen als Ludo Peeters, Nico Mattan, Jolien D’Hoore en veldrijdster Ellen Van Looy voorgesteld. Ook zij waren vol lof over het resultaat en personaliseerden hun tafel met een handtekening. “Het is knap gedaan en een hele eer voor mij dat ik hier tussen al die grote namen mag staan als Remco Evenepoel, Wout van Aert en Eddy Merckx”, glundert Jolien D’Hoore. “Ik had het niet verwacht, ik kon mij er ook niks bij voorstellen. Maar dan kom je hier toe en ben je aangenaam verrast door het resultaat. Je herkent iedereen direct en dat is wel knap als dat kan vanop een tafel.”

Ludo Peeters poseert trots bij zijn portret.© JHS

Jolien D’Hoore vindt het top!© JHS

“Er staan nu dertien tafels, maar we gaan nog eentje bij bestellen, van Kamiel (Rik) Van Linden”, vertelt gedeputeerde Luk Lemmens. “Dit is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen twee entiteiten van de provincie die mekaar op deze manier versterken. Met samenwerkingen met bedrijven en externe organisaties proberen we op die manier leerlingen al voor te bereiden op het professioneel leven.”

“Sinds eind augustus hebben we de openingstijden van De Musette trouwens uitgebreid om aan de vraag van de bezoekers tegemoet te komen. Zo kan je nu van woensdag tot en met zondag terecht in ons sfeervol wielercafé”, geeft gedeputeerde Mireille Colson nog mee. “Je kan ook elke derde zondag van de maand aanschuiven voor een ontbijtbuffet.”

www.musette.beSource link

Leave a Comment