Greet Minnen mag zonder te spelen naar tweede ronde op WTA Miami, Simona Halep verliest bij comeback na dopingschorsing


© AFP

Greet Minnen (WTA-79) staat ondanks haar nederlaag tegen de Amerikaanse Claire Liu (WTA-114) in de tweede kwalificatieronde toch op de hoofdtabel van het Miami Open (8.770.480 dollar).

De 26-jarige Kempense werd als lucky loser opgevist en omdat ze de plaats van de zieke Barbora Krejcikova (WTA-21) innam, is ze ook nog eens vrij in de eerste ronde. In de volgende ronde neemt Minnen het op tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA-40). Die schakelde dinsdag de Poolse Magda Linette (WTA-55) uit met 2-6, 6-1 en 6-4. Minnen speelde één keer eerder tegen Tsurenko. In 2020 won ze in de kwalificaties voor Doha met 3-6, 6-4 en 6-1 van de 34-jarige Oekraïense.

Ook Elise Mertens (WTA-28) mag als 25e reekshoofd meteen naar de tweede ronde. Haar tegenstander wordt de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-72), die de Italiaanse Lucia Bronzetti (WTA-49) met 3-6, 6-3 en 6-4 versloeg. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de 28-jarige Limburgse en de een jaar jongere Amerikaanse.

Simona Halep lijdt nederlaag bij comeback na dopingschorsing

Voormalig nummer een van de wereld Simona Halep heeft dinsdag in de openingsronde van het Miami Open haar eerste wedstrijd in meer dan anderhalf jaar verloren. De 32-jarige Roemeense, die na haar dopingschorsing met een wildcard mocht deelnemen aan het toernooi in Florida, moest in 1 uur en 58 minuten met 1-6, 6-4 en 6-3 de duimen leggen voor de Spaanse Paula Badosa (WTA-80).

In de tweede ronde krijgt Badosa met tweede reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA-2) een klepper van formaat voorgeschoteld. Volgens de organisatie is de Wit-Russische wel zinnens om die wedstrijd te spelen na het overlijden van haar partner Konstantin Koltsov.

Voor Halep was het de eerste wedstrijd nadat het International Tennis Integrity Agency (ITIA) haar in september vorig jaar een schorsing tot eind 2026 oplegde voor een positieve test op het verboden product roxadustat, nauw verwant met epo, en enkele onregelmatigheden in haar biologisch paspoort. Halep weet de positieve test aan een vervuild voedingssupplement en de afwijkende bloedwaarden aan een chirurgische ingreep en trok naar TAS, dat de schorsing tot negen maanden herleidde.

Halep, die met Roland Garros 2018 en Wimbledon 2019 twee Grand Slams op haar palmares heeft, kon zich in Miami nog niet op de erelijst plaatsen. Halve finales in 2015 en 2019 zijn er haar beste resultaten.

Halep© Getty Images via AFPSource link

Leave a Comment