Greet Minnen wint van Venus Williams op US Open


© REUTERS

Greet Minnen (WTA 97) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de US Open in New York. In een prestigieus duel in het Arthur Ashe Stadium versloeg ze in twee sets de Amerikaanse legende Venus Williams (WTA 410).

Het werd 6-1 en 6-1 na 1 uur en 13 minuten in het Arthur Ashe stadion, dat Minnen voor de allereerste keer in haar carrière betrad.

Het was ook de eerste keer dat de 26-jarige Minnen en de intussen 43-jarige Williams het tegen elkaar opnamen. De Kempense had zich via de kwalificaties geplaatst voor de hoofdtabel. Met Venus Williams, die een wildcard had gekregen, trof ze de toernooiwinnares van 2000 en 2001. 

Minnen reageerde dinsdagavond bijzonder blij. “Er werd me verteld dat Venus hier in 1997 al in de finale had gespeeld, terwijl ik nog maar net geboren was”, zei ze op de baan na de kwalificatie. “Het was ongelooflijk om het tegen zo’n legende op te nemen. Ik heb enorm veel respect voor het feit dat ze hier nog steeds is op haar 43e. Het is buitengewoon.”

“Ze heeft fantastische slagen en een ongelooflijke opslag. Ik probeerde agressief te zijn, haar zoveel mogelijk te laten lopen en zelfs een paar dropshots te distilleren, wat ik niet gewend ben. Mijn hart ging tekeer in de laatste game. Het is waar dat ik op het eerste matchpoint een vrij makkelijke forehand miste, maar ik was blij omdat ik hem had geslagen om te winnen. Ik probeerde agressief te blijven en naar voren te gaan en dat werkte.”

Donderdag treft Minnen een andere Amerikaanse, Sachia Vickery (WTA 203). “Deze wedstrijd geeft me veel vertrouwen”, zei Minnen nog. “Het was mijn allereerste keer dat ik in het Arthur Ashe Stadium speelde en ik heb echt genoten van de ervaring, van het begin tot het einde. Het was ongelooflijk! En ik hoop dat ik de kans krijg om er nog veel wedstrijden te spelen.”

Het beste resultaat van Minnen op Flushing Meadows is een derde ronde. Die haalde ze in 2021. 

© REUTERS

© Getty Images via AFP

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

© AFP

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© AFP

© AFP

© AFP

© REUTERS

© AFP

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERSSource link

Leave a Comment