Hoge amusementswaarde bij topper PSV-Feyenoord: ‘Fouten zijn logisch’


Met 17 om 9 schoten was PSV de betere ploeg, maar de kansen voor Feyenoord waren groter blijkt uit de statistieken van data-analist Bart Frouws. “Als je op punten een winnaar zou moeten aanwijzen, dan zou het Feyenoord zijn.” Nummer twee Feyenoord tikte overigens niet gemakkelijk door de defensie van de koploper. Feyenoord had een laag percentage balbezit (36%) en bijna de helft van de passes op de helft van PSV kwam niet aan. De meeste kansen waren er dus door verdedigende fouten bij PSV.

Puf eruit

Aan het einde van het duel was de puf eruit bij Feyenoord. Na de 1-2 van Santiago Gimenez in de 61e minuut creëerde de ploeg van Arne Slot geen mogelijkheid meer. “De vermoeidheid van de bekerwedstrijd van donderdag zou een reden kunnen zijn. En Slot heeft meer beperkingen dan Bosz”, vindt Verbeek. Aanvallers Igor Paixão en Ayase Ueda bleven overigens op de bank bij Feyenoord.

Waar de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord leuk was om te kijken, viel de ontmoeting tussen Ajax en FC Utrecht tegen. “Utrecht speelde met angst”, zegt Verbeek. Ajax bleef volgens de statistieken eenvoudig overeind. FC Utrecht loste slechts zes schoten, minder dan elke andere ploeg tegen de Amsterdammers dit seizoen. Voor het eerst sinds 25 november 2023 hield Ajax weer de nul. “Wat dat betreft had Ajax het goed voor elkaar”, zegt Frouws.Source link

Leave a Comment