Indrukwekkende Cian Uijtdebroeks klimt ondanks zadelpijn mee met de besten op Tourmalet: “Fantastisch dat ik meekon vandaag”


Beste Belg in etappe 13 van de Vuelta met aankomst op de Col du Tourmalet: Cian Uijtdebroeks. Onze 20-jarige landgenoot klom vlotjes mee met de besten en finishte als vijfde. Hij is dan ook in de wolken met zijn prestatie. “Vingegaard volgen was geen optie, dan zou ik mezelf hebben opgeblazen”, doet hij zijn verhaal.

Jonas Withouck, Sebastiaan De Kocker

“Ik voelde mij van in het begin top”, begint Uijtdebroeks – zoals steeds met de glimlach – aan zijn verhaal van de monsterlijke etappe. “Nochtans heb ik wel echt afgezien want na de tweede klim van de dag had ik nog wat last van zadelpijn, ik kon even niet meer gaan zitten. Maar daarna heb ik de knop omgedraaid en geprobeerd om er niet meer aan te denken.”

© Getty Images

Op de slotklim, de iconische Tourmalet, toonde Uijtdebroeks zich een van de zes beste klimmers in koers samen met Vingegaard, Kuss, Roglic, Ayuso en Mas. “Op de slotklim heb ik aan niets meer gedacht en geprobeerd om zo lang mogelijk te volgen. Vingegaard volgen was geen optie, dan zou ik mezelf hebben opgeblazen. Ik ben dan maar bij die andere jongens proberen te blijven.”

“Toen ik het nieuws kreeg dat Vingegaard en co gingen meedoen dacht ik: oei, is het wel een optie om voor het klassement te rijden? Maar het is fantastisch dat ik meekon vandaag. Hoe dat voelt? Pijnlijk in de benen, maar in het hoofd heel goed.”

© AFP

In het klassement is Uijtdebroeks ondertussen opgeklommen naar de negende plaats. “Ik hoop echt voor de top tien te vechten. Langs de andere kant kan het ook nog fout gaan, want het is de eerste keer, we weten dus niet hoe het gaat lopen. Ik ben al ziek geweest, heb last van zadelpijn… Hoe dan ook is het een fantastisch leerproces.”Source link

Leave a Comment