Intermarché-Circus-Wanty met motivatie naar Andorra: ‘Deze rit al lang als interessant aangeduid’


Intermarché-Circus-Wanty staat na het wegvallen van kopmannen Gerben Thijssen en Louis Meintjes met een vrijbuitersploeg aan de start. Kobe Goossens en Rui Costa zorgden er met ereplaatsen in Barcelona voor dat de ploeg zich liet zien, wat naar meer smaakt.

Goossens werd tiende in de door Andreas Kron (Lotto-Dstny) gewonnen rit, Costa eindigde als twaalfde. Voor die eerste is het alvast een fijne opsteker dat hij na meerdere maanden afwezigheid zich kon handhaven in de voorste groep. ‘Het was mijn eerste echte koersdag in vier maanden, dit goed gevoel geeft me dus veel vertrouwen.’

‘Op papier was deze rit niet diegene die me het best lag, maar ik voelde me goed’, vertelde Goossens via de communicatie van de Belgische formatie. ‘Door de gladde wegen was het noodzakelijk om vijf uur lang de concentratie te behouden, het was dus een lange en veeleisende dag. Ik ben gefocust op de rit richting Andorra, want deze heb ik al lange tijd als interessant voor mezelf aangeduid. Ik heb de slotklim de voorbije weken een paar keer opgereden en ik kijk ernaar uit’, aldus de gretige Belg.

Costa voelt dat hij klaar is om mee te doen voor etappes

Costa liet ook kort van zich horen. ‘De nervositeit was constant aanwezig in de zestig laatste kilometer, iedereen wilde vooraan en buiten de gevarenzone koersen. Ik heb geprobeerd om op de voorposten te blijven. Mijn benen reageerden goed in de finale, wetende dat mijn laatste wedstrijd intussen een maand geleden is, de Clásica San Sebastián. Ik voel me klaar om voor een ritzege te strijden’, aldus de ex-wereldkampioen uit Portugal.

De ploeg van Aike Visbeek mikt in eerste instantie op etappesucces, maar kon in 2021 (Rein Taaramäe, tevens ritwinst) ook de leiderstrui overnemen in de eerste bergrit van de Vuelta. Die etappe naar Picon Blanco was eveneens de derde, dus in dat opzicht liggen er kansen.Source link

Leave a Comment