Invaller Bafdilli schenkt KV Mechelen in slotfase zege tegen Cercle Brugge en houdt Malinwa in strijd om Champions play-offs (Jupiler Pro League)


Cercle keerde vorige zondag laat en met drie punten terug uit de Oostkantons, maar ook met gele overlast. Topschutter Kévin Denkey scoorde twee keer, maar kreeg ook zijn vijfde gele kaart. Hannes Van der Bruggen zelfs zijn tiende en het duo was dus geschorst. Muslic moest schuiven, ook omdat Thibo Somers nog steeds teveel last had van zijn vorige week opgelopen hersenschudding. Muslic posteerde zoals verwacht Lemaréchal wat lager naast Lopes en liet met Efekele een tweede huurling van Monaco zijn debuut maken. De Braziliaan Felipe verving Denkey in de spits.

Opvallend bij Cercle: bij afwezigheid van Somers en Van der Bruggen was Warleson kapitein. De vorige keer dat dit gebeurde gaf hij de band nochtans in extremis nog af omdat die teveel knelde, blijkbaar had men nu een oplossing gevonden. Jesper Daland was ook een kandidaat om de band te dragen, maar hij kreeg voor de match bij een kleine huldiging een kader voor zijn 100ste match in drie seizoenen Cercle.

Bij KV Mechelen ontbrak enkel de zieke Mukau en dus startte Konaté. De inzet was duidelijk: KV Mechelen moest winnen om nog aanspraak te maken op de Champions’ play-offs, bij winst ziet Cercle de kansen nog toenemen.

Dure misser

Groen-zwart startte zoals ze dat al sinds de eerste minuut van deze competitie doen: met verticaal voetbal vol grinta. Mechelen mocht zich gelukkig prijzen dat Coucke wakker was na vijf minuten en Minda van de 1-0 hield. Maar Mechelen liet dan ook blijken dat het dé ploeg van de jongste weken is en kwam gaandeweg meer in de match.

Het vizier van Foulon stond echter niet zo goed afgericht want hij mikte schuin voor doel hoog over. Een dure misser want Warleson trapte ver uit en sinds de Brugse derby weet heel België hoe gevaarlijk Alan Minda kan zijn. Ook bij Mechelen kon niemand hem afstoppen en Coucke zag zijn elfde clean sheet in rook opgaan.

© Isosport

De pure liefhebbers mogen, er dan wel geen fan van zijn en het niet mooi vinden, het spel van Cercle blijft wel bijzonder efficiënt. Het was voor Warleson al de derde keer dat hij voor een assist zorgde. Mechelen verloor ook nog de geblesseerde Antonio, maar liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Pflücke viel ook goed in en Mechelen ging op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Hairemans en Slimani werden nog afgeblokt of gingen over, maar Cercle bleek kwetsbaar op de flanken en Mrabti stond op de juiste plaats in de zestien. Het was het startsein van een paar dolle minuten.

Lang bleef de 1-1 niet op het bord. Lemaréchal slingerdez een vrijschop naar de verste paal, Popovic kopte door en nu stond Felipe, de vervanger van Denkey op de goede plaats en zette Cercle weer op voorsprong. Felipe opende dus meteen zijn rekening in de Jupiler Pro League, maar ook hij kon niet lang genieten. Utkus en Miangue bleven sterretjes zien op hun flank en de bezoekers benutten de ruimte optimaal. Dit keer was Mrabti de aangever en Hairemans met het hoofd de afwerker: 2-2 en rust na een intensieve eerste helft.

© Isosport

Gouden wissel van Hasi

Wie wissels verwachtte na de rust bleef op zijn honger zitten. Met Abu, Olaigbe, Siquet en Ravych zat er nogal wat kwaliteit op de Brugse bank, maar de meesten keerden pas terug uit kwetsuur en Muslic wilde duidelijk niet teveel risico’s nemen. Het seizoen is nog niet gedaan en bovendien lag het veld er heel zwaar bij en bleef het onophoudelijk regenen. Cercle kwam het best uit de verf, maar niet elke bal viel goed door de staat van het veld.

Het was wachten op foutjes en ruimte. En op vervangingen want bij Cercle viel Efekele uit en werd vervangen door Abu Francis. Muslic haalde ook Nazinhio naar de kant voor Olaigbe en die liet zich meteen gelden. Zijn schot kon door Garananga nog in hoekschop verwerkt worden. Nu was Cercle duidelijk dominant en drukte Mechelen met de rug op het doel van Coucke. Maar wie tegen dit groen-zwart speelt, weet dat de tweede bal belangrijk is. Ook Sliomani had dat goed begrepen, ging ermee aan de haal en legde goed af voor Hairemans, maar de bal van Geoff van Deurne Zuid spatte uiteen op de lat.

Daar zat meer in voor Mechelen, maar ook Cercle zocht de derde goal. Coucke moest nog een poging van Abu Francis in corner duwen. Besnik Hasi gooide dan zijn laatste twee troeven op tafel met Storm en Bafdilli. En met succes want bij zijn tweede baltoets had Bafdilli al prijs. Eerst kon Warleson nog redding brengen, maar in de rebound was hij geklopt. KV Mechelen in de zevende hemel en ook in de zes resterende minuten toegevoegde tijd hield het stand. Mechelen komt nu op 42 punten en op 1 punt van Cercle, Genk en Gent, alles kan dus nog.

© Isosport

CERCLE BRUGGE: Warleson – Utkus (83’ Lietaert), Popovic, Daland, Miangue – Lemaréchal (88’ Ouattara), Lopes, Minda, Efekele (61’ Abu Francis), Nazinho (61’ Olaigbe) – Felipe

KV MECHELEN: Coucke – Garananga (95’Walsh, Bates, Cobbaut – Antonio (37’ Pflücke), Konate (84’ Storm), Schoofs (95’ Van Hecke), Foulon – Mrabti, Slimani, Hairemans (84’ Bafdilli)

DOELPUNTEN: 22’ Minda (Warleson) 1-0, 40’ Mrabti (Hairemans) 1-1, 44’ Felipe (Popovic) 2-1, 45’ Hairemans (Mrabti) 2-2, 85’ Bafdilliu

GELE KAARTEN: 45’ Konaté, 47’ Garananga, 84’ Lemaréchal

RODE KAARTEN: geen

SCHEIDSRECHTER: Jan Boterberg

TOESCHOUWERS: 6588Source link

Leave a Comment