Is de strijd eindelijk beslecht? “Rode Duivel Roméo Lavia heeft beslist en kiest Chelsea boven Liverpool”


© Getty Images

Chelsea of Liverpool? Het was de afgelopen weken gissen waar Roméo Lavia deze zomer heen trekt. Beide Engelse topclubs trekken aan de mouw van de jonge middenvelder. Chelsea hoopte maandag de komst van de Rode Duivel af te ronden, maar plots kwam het bericht dat Liverpool de transfer gekaapt had. Maar dat is buiten Lavia zelf gerekend, die naar Chelsea zou willen.

Jorunn Vannoorden en Maarten Vanhoof

Eerder zaten de twee Engelse topclubs ook al in een strijd om de handtekening van Moises Caicedo (ex-Beerschot) De Brighton-middenvelder koos uiteindelijk voor Chelsea voor een bedrag van 133 miljoen euro. Toch wilde Chelsea met Lavia nog een middenvelder binnenhalen, gezien het potentieel van de jonge Belg. Chelsea had een deal van 63 miljoen euro voor Lavia.

Maar dan was plots ook Liverpool daar. De Reds zouden volgens Engelse media voor een bedrag van om en bij de 70 miljoen ook een sluitend akkoord hebben met Southampton, de huidige tweedeklasser waar de 19-jarige Lavia speelt.

Net als Caicedo ligt de keuze dus bij Roméo Lavia zelf. Een keuze die hij nu ook gemaakt zou hebben, want volgens The Athletic ligt de voorkeur van de Rode Duivel bij Chelsea. De uiteindelijke transfersom zou dan zo’n 58 miljoen plus bonussen bedragen.

Duurste middenveld ter wereld

De nakende transfer zou betekenen dat Liverpool voor de tweede keer in een paar dagen tijd naast een felbegeerd transfertarget vist. De Reds zijn naarstig op zoek naar een vervanger van de naar Saoedi-Arabië vertrokken Fabinho, maar slagen er maar niet om spelers aan zich te binden. Eerder deze mercato versterkten ze zich wel met Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai, maar dat zijn eerder aanvallend ingestelde spelers.

Chelsea lijkt zich binnenkort dan weer eigenaar te mogen noemen van het duurste middenveld ter wereld. Eentje ter waarde van maar liefst 312 miljoen euro. Dat is de optelsom van Caicedo (133 miljoen), Lavia (58 miljoen) en Enzo Fernandez (121 miljoen). Deze laatste maakte in januari de overstap van Benfica naar de Blues.

© AFPSource link

Leave a Comment