Jill Janssens wint topper met Hoffenheim en doet goede zaak in strijd om Champions League – Voetbalnieuws


In de Duitse competitie stond op vrijdagavond al een belangrijk duel op het programma tussen Hoffenheim en Wolfsburg. Dat zijn de nummer 3 en 2 respectievelijk in de Bündesliga voor vrouwen. En er speelde ook een Belgische mee.

De tijd van Tessa Wullaert bij Wolfsburg ligt ondertussen al ettelijke jaren achter ons, terwijl ook Heleen Jaques, Justien Odeurs of Tine De Caigny al lang niet meer in Duitsland spelen – sommigen zijn al einde carrière.

Bij Hoffenheim speelt echter wel de jonge Jill Janssens, die overkwam van OH Leuven. Zij mocht iets voor het uur invallen bij haar team in de topper tegen Wolfsburg en mocht zo van dichtbij een absolute kraker aanschouwen.

Met heel wat spektakel ook. Krumbiegel had de thuisploeg snel op voorsprong gebracht en dankzij een elfmeter van Specht leek de wedstrijd beslist, maar in het slot van de partij keerde het tij alsnog bijna helemaal.

Goede zaak om plaats drie

Toen Harsch haar tweede gele kaart kreeg een kwartier voor tijd was dat het signaal voor de Wolvinnen om te komen opzetten met een slotoffensief. Meer dan de aansluitingstreffer van Brand leverde dat wel niet meer op.

Door de zege komt Hoffenheim tot op acht punten van Wolfsburg. Het doet echter vooral een goede zaak in de strijd om plaats drie, een plek die ook nog recht geeft op voetballen in de Champions League.Source link

Leave a Comment