KAA Gent blijft ongeslagen, maar raakt niet voorbij OHL na drie afgekeurde treffers en missers Tissoudali | Jupiler Pro League 2023/2024


KAA Gent heeft bij OH Leuven een kans laten liggen om alleen leider te worden. De Buffalo’s wisten een vroege openingstreffer van de thuisploeg snel uit, maar vonden nadien – ondanks heel wat kansen – geen tweede doelpunt. Hein Vanhaezebrouck vloekte na drie offsidegoals, twee grote missers van Tissoudali en een late bal op de paal.

OH Leuven – KAA Gent in een notendop:

 • Sleutelmoment: In de slotfase komt KAA Gent tot twee keer toe nog akelig dicht bij de winst. Tissoudali laat een reuzenkans op het einde van de reguliere speeltijd onbenut en in de extra tijd ontsnapt Pletinckx maar nipt aan een owgoal op een vrije trap van Kums.
 • Man van de match: Dat Sven Kums fijnbesnaarde voeten heeft, is al lang geen geheim meer. In Leuven liet hij zijn techniek nog maar eens bewonderen. Hij schilderde de gelijkmaker op het hoofd van Kandouss en lag met een heerlijke pass aan de basis van de late reuzenkans voor Tissoudali.
 • Opvallend: Voor OH Leuven is het al bijna drie jaar geleden dat het nog eens kon zegevieren tegen KAA Gent. In de laatste zes onderlinge competitieduels trok Gent vier keer aan het langste eind. Net als vorig seizoen kon OHL op eigen veld wel weer een puntje pakken tegen Gent. 

Gent neemt commando over na droomstart voor OHL

“Een match waar je alles te verliezen hebt.” Hein Vanhaezebrouck was op zijn hoede voor het treffen met OH Leuven en na amper zes minuten bleek die voorzichtigheid gegrond. Na een splijtende pass van Schrijvers vond Sagrado Brunes voor doel en de Noorse spits mocht ongehinderd scoren.

Gent reageerde als door een wesp gestoken en nam de wedstrijd resoluut in handen. Na een heerlijke combinatie ingeleid door een hakje van Cuypers trof Hjulsager raak, maar de vlag ging de hoogte in. Ook een kopbalgoal van Orban werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

OHL kwam maar niet onder de druk uit en met de rust in zicht kraakte de thuisploeg dan toch. Kums schilderde een hoekschop op het hoofd van Kandouss Ismaël en die kopte zijn eerste voor Gent in doel: 1-1.

Tissoudali laat het liggen

In de tweede helft was de dominantie van Gent minder groot. Een grondscherend schot van De Sart ging nipt naast, maar de thuisploeg stelde daar kansen voor Mendyl, Dom en Ricca tegenover.

Met de inbreng van Tarik Tissoudali kwam er weer wat meer schwung in het Gentse spel. De invaller kon op een doorgekopte corner vrij inkoppen, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Aan de overkant had Nardi dan weer een uitstekende redding nodig om een schot van N’Dri rakelings naast te deviëren.

Na Hjulsager en Orban zag ook Cuypers nog een doelpunt terecht afgekeurd worden voor buitenspel. Op aangeven van Gerkens leek Tissoudali Gent alsnog de volle buit te schenken, maar hij liet de reuzenkans liggen en besloot van dichtbij onbegrijpelijk over.

Het was zweten voor OH Leuven en in de extra tijd ontsnapte de thuisploeg nog nipt aan de nederlaag toen Pletinckx een vrije trap van Kums tegen de paal verlengde. Gent moest zo vrede nemen met een gelijkspel, het tweede puntenverlies dit seizoen voor de ongeslagen leider.

Vanhaezebrouck: “De efficiëntie ontbrak”

 • Hein Vanhaezebrouck (trainer KAA Gent): “We hebben er alles aan gedaan. We stonden wel even te slapen in het begin van de match. Dat is jammer, want voor de rest gaven we heel weinig weg. Bij dat doelpunt werd er door de hele verdediging heel matig verdedigd. We hebben daarna wel weer gereageerd. Drie terecht afgekeurde doelpunten, maar het was wel telkens nipt. Er was ook nog een bal op de paal en ik denk dat we nog 23 doelpogingen hadden. Er waren meer kansen die we hadden moeten afwerken, de efficiëntie ontbrak vandaag. Ik kan de groep weinig verwijten, ze hebben er heel veel voor gedaan om toch nog de punten binnen te halen.”
 • Marc Brys (trainer OH Leuven): “We hebben een verdiend punt behaald tegen een moeilijke tegenstander, die vooraan heel veel munitie heeft. We hebben stabiliteit gezocht en gevonden. In de tweede helft hebben we tussen de 60e en 75e minuut 3 à 4 goede mogelijkheden gehad, maar Gent heeft daar enorm veel tegenover gezet. Wij zijn dus uiteraard blij met een punt, we hebben er hard voor gevochten. We hebben standgehouden tegen een toch wel impressionante tegenstander. Achteraan is er nu meer stabiliteit en vertrouwen, waardoor we minder makkelijk doelpunten pakken. Als we dat kunnen combineren met zelf enkele goals maken, dan zijn we op de goede weg.”
 1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 98. Einde. KAA Gent blijft ongeslagen, maar lijdt wel voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies. Op bezoek bij OH Leuven raakte het niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Kandouss veegde nog voor de rust de vroege treffer van Brunes uit. In een al bij al evenwichtige tweede helft hield Nardi N’Dri van de winning goal, Tissoudali liet een reuzenkans onbenut voor Gent. .
 3. Gele kaart voor Omri Gandelman van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 95
 4. Bijna owngoal. OHL komt met de schrik vrij op een vrije trap voor de bezoekers. Pletinckx verschalkt bijna zijn eigen doelman op de voorzet van Kums, maar zijn kopbal strandt op de paal. . tweede helft, minuut 94.
 5. Gele kaart voor Thibault Vlietinck van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 94
 6. tweede helft, minuut 92. Krijgen we nog een winnaar in Leuven? Beide ploegen houden elkaar in evenwicht, het dubbeltje kan nog beide kanten opvallen. .
 7. tweede helft, minuut 88. Tissoudali laat het liggen! Wat een kans voor Tissoudali! Na een heerlijke pass van Kums kopt Gerkens de bal perfect terug tot bij Tissoudali, maar die laat het van dichtbij onbegrijpelijk liggen. Dure misser van de invaller. .
 8. Afgekeurde goal. Voor de derde keer vanavond wordt een Gentse goal afgekeurd voor buitenspel. Cuypers treft raak op een doorgekopte bal op een corner. De VAR kijkt het nog even na, maar het oordeel verandert niet meer. . tweede helft, minuut 84.
 9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij OH Leuven, Kento Misao erin, Joël Schingtienne eruit
 10. tweede helft, minuut 81.
 11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Omri Gandelman erin, Julien De Sart eruit
 12. Gele kaart voor Jón Dagur Thorsteinsson van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 80
 13. Nardi houdt N’Dri van de 2-1! OHL doet Gent wankelen. Nu is het N’Dri die aan het kanon gaat staan. Nardi heeft een uitstekende redding nodig, hij kan de bal nog net in hoekschop werken. . tweede helft, minuut 77.
 14. tweede helft, minuut 76. Dom haalt uit. Na een knappe draaibeweging krijgt Thorsteinsson de bal met wat meeval tot bij Dom. Die haalt vanaf de rand van de zestien in één tijd uit, maar besluit naast. .
 15. Gele kaart voor Matisse Samoise van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 74
 16. tweede helft, minuut 73. Geel voor Samoise. OHL kan in de omschakeling nog eens uitbreken, maar Samoise steekt daar een stokje voor met een duidelijke overtreding op Thorsteinsson. Het levert hem geel op. .
 17. tweede helft, minuut 73. Tissoudali brengt toch wat meer schwung in het Gentse spel. De tijd begint stilaan te dringen voor de bezoekers. OHL voelt de druk weer toenemen. .
 18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Federico Ricca eruit
 19. tweede helft, minuut 69. Net niet voor Tissoudali. Tissoudali krijgt al meteen een aardige kans op een doorgekopte hoekschop, maar hij kan zijn kopbal van dichtbij niet kadreren. Hier komt OHL toch goed weg. .Source link

Leave a Comment