KOERSKALENDER: Super 8 Classic met Van der Poel en Van Aert, Gerben Thijssen titelverdediger in Gooikse Pijl (Brussel)


Super 8 Classic (zaterdag 16 september)

Wat moet je weten? De Primus Classic blijft bestaan, maar het eerbetoon aan Raymond Impanis en Peter Van Petegem leeft voortaan verder onder de benaming Super 8 Classic. De start blijft behouden in het Brakel van Peter Van Petegem, terwijl de aankomststrook nog steeds in Haacht wordt getrokken. De wedstrijd maakt deel uit van de World Tour.

Op wie moet je letten? Wereldkampioen Mathieu van der Poel start met het rugnummer één en wordt als favoriet beschouwd, al staat ook zijn eeuwige rivaal Wout van Aert aan de start. Greg Van Avermaet zet zijn afscheidstournee verder. Yves Lampaert voert Soudal-Quick.Step aan. Ook Jasper Stuyven (Lidl-Trek) en Tim Wellens (UAE Team Emirates) mogen op de voorgrond verwacht worden.

Praktisch: start om 13.15 uur op het marktplein in Brakel voor een koers van 203,6 kilometer. Finish aan de Brouwerij Haacht in Boortmeerbeek.

Ixina Gooikse Pijl (zondag 17 september)

Wat moet je weten? De Gooikse Pijl is aan de twintigste editie toe en staat op de UCI-kalender ingeschreven als categorie 1.1. Ondanks de Pajotse heuvels staat de koers van organisatoren Dany Schets en Steven Christiaens toch vooral bekend als een spurtklassieker. Voor veel renners vormt de Gooikse Pijl een verlengstuk van het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp, die vrijdag gereden wordt.

Op wie moet je letten? Gerben Thijssen klopte vorig jaar Jasper Philipsen en ook nu vormen zij de top van een resem topspurters, met verder ook Olav Kooij, Fabio Jakobsen, Caleb Ewan, Arnaud De Lie en Dylan Groenewegen.

Praktisch: start om 11.55 uur aan sportcomplex De Bres in Halle voor een koers van 200 kilometer. Na 24 kilometer beginnen de renners aan acht rondjes van 22 kilometer. De aankomst ligt in de Strijlandstraat.

Ook nog op de Vlaams-Brabantse koerskalender

Zaterdag 16 september

Nieuwelingen in Gelrode: start om 15 uur aan de Sportschuur in de Pastoor Dergentstraat voor een koers van 64 kilometer.

Zondag 17 september

Aspiranten en miniemen in Merchtem: de hele dag jeugdkoersen met vertrek in de Slagmolenlaan. De 8-jarigen bijten om 10 uur de spits af, de 14-jarigen sluiten af vanaf 16.15 uur.

Buiten de provincie:

Vrijdag 15 september

Profs – Kampioenschap van Vlaanderen: in Koolskamp blaast traditioneel een mooi profpeloton verzamelen.

Zaterdag 16 en zondag 17 september

Keizer der Junioren in Koksijde: de tweedaagse rittenkoers staat onder de noemer 2.1 op de UCI-kalender.

Maandag 18 september

Elite zonder contract en beloften in Viane: de voormalige profkoers in en rond Geraardsbergen lokt ondanks de categorieverlaging naar 1.12A nog altijd een mooi deelnemersveld.

Dinsdag 19 september

Elite zonder contract en beloften in Nieuwerkerken-Aalst: voor het Wambeekse Van Eyck Sport-Josan-TLD is de Aalsterse koers van categorie 1.12A verplichte kost, maar de zege komt er nooit op een dienstblaadje.Source link

Leave a Comment