KV Mechelen ruikt Champions’ Play-offs na 3-1-winst tegen Westerlo en zet concurrentie onder druk


Hoogspanning Achter de Kazerne. Hoewel … Een uur voor de aftrap bekommerde een vijftal werknemers zich om de lage spanning op het elektriciteitsnet in de catacomben van het AFAS Stadion. Heel even ging zelfs het licht uit. Een eerste stressmomentje, dan al.

Na de winst op het veld van Cercle Brugge vorige week was in de Dijlestad niets meer zoals voorheen. Met nog twee speeldagen te gaan deed KV plots helemaal mee voor de Champions’ Play-offs. Die eindstrijd wilden ook de 16.225 supporters – min de 800 meegereisde Westerlofans – voor geen geld van de wereld missen. Nooit eerder dit seizoen zat het stadion zó vol.

Geblesseerde Chadli

Hasi wisselde zijn team op drie posities, noodgedwongen, want Konaté (geschorst) Garananga (niet fit) en Antonio (uitgevallen met een kruisbandletsel) ontbraken. De Mil voerde aanvankelijk slechts één wissel door in zijn elftal – Haspolat voor Sydorchuk – maar zag net voor de aftrap ook Chadli geblesseerd uitvallen.

Geen betere remedie tegen de stress dan vroeg de score te openen, dachten de Kakkers. In de tweede minuut werkte Mrabti nog slecht af. Enkele tellen later vloerde de spelmaker Bolat dan toch met een sluwe deviatie.

Mrabti viert zijn doelpunt.© Isosport

Lang liet de Westelse reactie niet op zich wachten. Na geharrewar stond Frigan oog in oog met Coucke. Die laatste toonde waarom er al tien clean sheets achter zijn naam staan.

Leuke start, dachten we. Helaas verwaterde het spel snel. Malinwa zakte in. Westerlo probeerde wel, met een dubbele poging van Yow. Coucke nogmaals aan het werk zetten, konden de Kemphanen niet.

Opnieuw Mrabti

De 2-0, tien minuten voor het rustsignaal, alwéér via Mrabti, kwam dan ook uit de lucht gevallen. Slimani reageerde eerst nog te laat op een goeie voorzet van Foulon, maar herstelde zijn foutje door zijn Zweedse ploegmakker zijn tweede doelpunt van de avond aan te reiken. Een dubbele voorsprong aan de rust dus, zonder al te veel moeite.

Met nieuwkomers Vermant en Sayyadmanesh hoopte De Mil het tij na de pauze te keren. Aan goede wil bij de bezoekers geen gebrek. Alleen ontbrak het te vaak aan de juiste verstandhouding voorin. Na een slechte uittrap van Coucke kwam Yow oog in oog te staan met de Mechelse goalie. De Amerikaan schoof het leer net als voor de rust naast, tot ergernis van de vrijlopende Vermant.

Westerlo-coach Rik De Mil vuurt zijn troepen aan.© Isosport

KV van zijn kant deed veel te weinig met de ruimte die het kreeg. Tót Hasi zijn voorlinie door elkaar schudde en meteen de bevrijdende 3-0 volgde. Storm vond in tweede tijden Pflücke, die proper afwerkte. De Duitser was zo bij de drie Mechelse goals betrokken. Niet slecht voor de gelegenheidswingback.

Virtueel vijfde

Het geel-rode legioen danste en zong dat het een lieve lust was, want de eerste deelname ooit aan de Champions’ Play-offs komt nu echt dichtbij. KV Mechelen staat virtueel vijfde in de stand en voert de druk op Cercle Brugge, Genk en Gent nog wat meer op. Bij een overwinning volgend weekend op bezoek bij OH Leuven zal het stamnummer 25 er dicht bij zijn.

© BELGA

Bos pakte in het slot nog uit met een spectaculaire eerredder richting winkelhaak, maar zal met zijn ploegmaats vooral bidden dat Charleroi en OHL dit weekend geen punten pakken. Anders komt een deelname aan de play-downs toch weer wat dichterbij.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Kerim Mrabti blinkt uit met twee goals, slechts één Kemphaan voetbalt een zesje bij elkaar

KV Mechelen Logo

KV Mechelen

0

:

0

Westerlo Logo

Westerlo

  • Kerim Mrabti maakte twee doelpunten. 
  • Westerlo blijft achter met 0 op 9
  • KV Mechelen doet nog mee in de strijd om de Champions’ play-offs.
  • KV Mechelen doet nog mee in de strijd om de Champions’ play-offs.
  • Geen Bill Antonio bij de thuisploeg.
  • Westerlo zoekt naar een overwinning na 0 op 6.

KV Mechelen pakt de volle buit tegen Westerlo na doelpunten van Mrabti (2x) en Pflücke. Westerlo had het moeilijk en forceerde nauwelijks een schot tussen de palen, tot in de 90ste minuut Bos een heerlijk doelpunt maakte. Te laat, want de drie punten waren al lang op zak voor KV Mechelen en dat is meer dan terecht. Eindstand 3-1!

Dan toch een doelpunt voor Westerlo en wat voor eentje! Bos probeert het een met een afstandsschot en trapt de bal heerlijk in de winkelhaak. Wat mooi een doelpunt, maar jammer voor Westerlo levert het geen punten op.

Schotje Vaesen

Vaesen duikt gevaarlijk op in de zestien, maar de invaller kan niet besluiten op doel. De bal eindigt zonder problemen in de handen van Coucke.

Westerlo in zak en as

Neen, dit is niet de wedstrijd van Westerlo. De bezoekers zijn te slordig in het uitvoetballen en solliciteren nauwelijks naar een doelpunt. De kansen zijn op een hand te tellen. Een 0 op 9 wenkt voor de Kemphanen. 

Boeken toe! Pflücke tikt van dichtbij de 3-0 tegen de netten na een scherpe aanval. 

Vermant krijgt geel na een stevige tackle.

Opstootje

Even een opstootje tussen Slimani en Bolat. Scheidsrechter Verboomen kan het brandje blussen. 

Omhaal Slimani

Slimani zoekt naar z’n doelpunt. De spits probeert het met een omhaal op aangeven van Hairemans, maar hij besluit op Bayram.Source link

Leave a Comment