KVO pakt na straffe comeback belangrijke zege in Beveren


KV Oostende greep deze week dan wel naast een ticket voor de finale van de beker, maar de kustploeg heeft die uitschakeling wel doorgespoeld met een zeer knappe zege. Het pakte zondagavond drie belangrijke punten in Beveren na een bijzonder fraaie comeback.

Het zag er aanvankelijk immers niet al te best uit voor Oostende op de Freethiel. Het kwam halfweg de eerste helft op achterstand na een goal van Daci en na nog geen tien minuten in de tweede helft leek Koyalipou met de 2-0 de boeken helemaal te sluiten. Maar dan krabbelde Oostende alsnog recht.

Straffe comeback KV Oostende in Beveren

Vlak na de 2-0 gooide trainer Jared Shoffner de Colombiaan Fuentes in de strijd en dat bleek een gouden zet. Nog geen kwartier later had de invaller al twee keer gescoord en stond KVO dus weer langszij.

Tien minuten voor tijd maakte Berte de Oostendse stunt nog compleet met de 2-3 en die voorsprong wisten ze ook vast te houden tot het einde. Daarmee doet Oostende ook een gouden zaak in het klassement.

Gouden punten in degradatiestrijd

Ze laten immers Seraing weer alleen achter op de voorlaatste plaats en wippen weer over Lierse K naar plaats dertien, met drie punten voorsprong op de gevarenzone.

Voor SK Beveren is het dan weer een zure nederlaag in de strijd om promotie. Het blijft hangen op de achtste plaats in de stand en volgt op drie punten van plaats zes, die nog recht geef op deelname aan de play-offs. De winnaar daarvan speelt een barrage tegen de nummer drie van de Relegation Play-Off in de Jupiler Pro League.Source link

Leave a Comment