Lewis Hamilton na teleurstellende kwalificatie op P9: “Snelheid over één rondje opgeofferd voor de race” – F1journaal.be


Met een negende plaats tijdens de kwalificatie kan je spreken van een teleurstellende kwalificatie voor Lewis Hamilton, zeker wanneer je teamgenoot zich op P3 kwalificeerde. Hamilton heeft naar eigen zeggen echter snelheid tijdens de kwalificatie opgeofferd voor een betere racesnelheid.

“Ik denk dat de positie van George op de startgrid toont wat het team heeft verwezenlijkt, hoe hard iedereen tijdens de winter heeft gewerkt,” aldus Hamilton na afloop van de kwalificatie tegenover ‘Sky Sports’. “Het is geweldig dat we opnieuw over een wagen beschikken waarmee we kunnen strijden. Het zorgt er echt voor dat we als rijder nog iets meer kunnen dan anders.”

“Wat mezelf betreft hebben Bono en al de anderen geweldig werk verricht. Ik worstelde gewoon wat tijdens de kwalificatie, over het algemeen vandaag.”

“Donderdag was zeer goed, George en ik bevonden ons op dezelfde afstelling en vervolgens gingen we denk ik allebei een andere richting uit. Het was zeker en vast niet zo goed over één snel rondje maar ik voel me comfortabel met veel brandstof aan boord dus laat ons zien wat dat geeft tijdens de race.”

“Ik heb uiteindelijk meer moeten opofferen dan ik had gehoopt maar hopelijk loont dat tijdens de race. We zullen zien. Het zal veel vragen om al die snelle wagens voor mij in te halen maar het wordt leuk.”Source link

Leave a Comment