Luis Enrique staat voor Champions League-opener met hertekend PSG: “Obsessie is nooit een goed teken”


© AFP

“Dat een club geobsedeerd is door een eindzege in de Champions League, is nooit een goed teken”, zo liet kersvers PSG-coach Luis Enrique duidelijk verstaan tijdens het persmoment van maandag, daags voor zijn Champions League-opener met de Parijzenaars tegen Borussia Dortmund.

Bron: BELGA

“Het is zelfs nooit een goed teken dat een team, een club door om het even wat geobsedeerd is. Je moet ambitie hebben, maar een obsessie, dat werkt nooit. In geen enkel domein”, aldus de Spanjaard, die als coach met FC Barcelona in 2015 de Champions League won. 

Sinds een Qatarees investeringsfonds met aan het hoofd de veelbesproken Nasser al-Khelaïfi in 2011 de club overnam, was een eindzege op het kampioenenbal nochtans altijd het hoofddoel. Dat lukte nog nooit, al te vaak waren de achtste of kwartfinales het einddoel. In het COVID-jaar 2020 verloren ze de finale van Bayern München. Voor dit seizoen worden ze niet eens meer bij de topfavorieten gerekend. PSG zit in een lastige groep, met naast de Borussen ook nog AC Milan en Newcastle als tegenstanders. “Veel hangt af van hoe de groepsfase van start gaat”, weet ook Luis Enrique. “Wij zijn gemotiveerd en willen elke competitie winnen.”

© AFP

Na het vertrek van onder meer Lionel Messi en Neymar beleeft Paris Saint-Germain een wisselvallige en vooral matige seizoensstart in de Ligue 1, met acht op vijftien. Afgelopen weekend werd er in eigen huis verloren van Nice. Het zorgt er voor dat er nu reeds druk op de ketel staat. “Het klopt dat we niet heel goed gestart zijn. Maar ik ben hier nog maar pas en de spelers moeten zich nog aanpassen. Dat is wel vaker zo en dat vraagt tijd. Maar ik ken de voetbalwereld goed genoeg om te weten dat je niet veel tijd krijgt. Als de resultaten slecht zijn, vliegt de coach buiten. Maar ik merk dat er al heel veel zaken zijn die het team goed doet. Er is nog progressiemarge, maar ze pikken mijn aanwijzingen zeker op. Op hun ingesteldheid valt zeker niets aan te merken.” 

Borussia Dortmund is dit seizoen nog ongeslagen en zakt dus met het nodige vertrouwen naar het Prinsenpark af. Julien Duranville is er vanwege en kwetsuur niet bij. Thomas Meunier, eveneens geblesseerd, staat niet eens op de Europese lijst bij de Borussen.Source link

Leave a Comment