Max Verstappen heeft een duidelijke boodschap voor Red Bull: “Helmut Marko moet blijven!” – F1journaal.be


Gisteren doken er plots berichten op dat Red Bull een onderzoek naar Dr. Helmut Marko zou voeren. Marko liet zelfs verstaan dat de mogelijk bestond dat Red Bull hem zou schorsen. Al langer doen er geruchten de ronde dat Marko eventueel weg zou moeten bij Red Bull maar drievoudig wereldkampioen laat verstaan dat hij absoluut wil dat Helmut Marko bij Red Bull blijft.

“Ik heb enorm veel respect voor Helmut, wat we samen bereikt hebben gaat erg ver terug in de tijd,” aldus Verstappen die reageert op de geruchten die de ronde doen over de toekomst van Helmut Marko. “Mijn trouw aan hem is bijzonder groot.”

“Ik heb binnen het team, ook erg hoog in het management, altijd geuit dat hij zeer belangrijk is in de beslissingen die ik neem voor mijn toekomst alsook binnen het team. Het is dan ook zeer belangrijk dat hij binnen het team blijft, inclusief al de anderen want het is teaminspanning.”

Volgens Verstappen speelde Dr. Helmut Marko samen met Dietrich Mateschitz een enorm belangrijke rol in de 20-jarige geschiedenis van het Red Bull F1 team.

“Het is zeer belangrijk dat we de sleutelfiguren samen houden want ik heb steeds gezegd dat wanneer zo’n belangrijke steunpilaar binnen het team valt, dat dit ook voor mijn situatie niet goed is,” aldus Verstappen. “Dut wat mij betreft moet Helmut Marko zeker en vast blijven.”

“Hij heeft samen met Dietrich dit team vanaf de eerste dag opgebouwd tot wat het nu is, hij is altijd zeer loyaal aan het team geweest, tegenover iedereen in het team, om ervoor te zorgen dat iedereen zijn positie in het team behoudt.”

“Ik denk dat het ook zeer belangrijk is, je moet die man ook het respect geven voor alles wat hij heeft verwezenlijkt. Dat komt ook neer op loyaliteit en ook integriteit weet je. Het is dan ook zeker en vast belangrijk dat hij deel blijft uitmaken van het team, ook voor mij.”Source link

Leave a Comment