Met dank aan blunderende OHL-doelman: Club Brugge is zeker van Champions’ play-offs na duidelijke zege


Op Jan Breydel het #ThanksFans Festival door: een happy hour gaf de gelegenheid aan de thuisfans om zich moed in te drinken. Club Brugge gaat door een nieuwe crisis na een ijskoude dreun in Molde. Tegen OH Leuven moest de geplaagde Deila ook nog eens Thiago, Mignolet, Nusa, Balanta, Onyedika en De Cuyper missen. En het spel zat eigenlijk voor de wedstrijd al op de wagen. Tientallen fans gingen de spelers de levieten lezen in het oefencomplex in Westkapelle. En toen de naam van Deila in het stadion afgeroepen werd, klonk een striemend fluitconcert. Het hoeft geen betoog: het was ooit al eens gezelliger op Olympia.

Worst case scenario

Club leek zondag dan ook helemaal verlamd door de druk: OHL bleek meteen gevaarlijker én morste zelfs met de kansen. Schrijvers en Maziz kregen opgelegde mogelijkheden niet binnen het kader, Club moest het doen met twee pogingen van Zinckernagel op Leysen. Op het halfuur voltrok het worst case scenario zich toch. Pletinckx werd op een corner amper gehinderd toen hij de bal hard voorbij een verbouwereerde Jackers mocht koppen (0-1). De thuisfans gingen zowaar cynisch in de handen klappen.

Achterin bleef het rammelen, maar Club ging wél op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna meteen na de openingstreffer toen Jutgla de binnenkant van de paal raakte. Al zat het daarna wél mee. Een voorzet van Meijer leek onschadelijk, tot Leysen de bal… domweg in eigen doel duwde. Blauw-zwart langszij door een owngoal én met hernieuwde moed naar de kleedkamer. Nieuw puntenverlies was absoluut uit den boze.

© BELGA

De Brugse twijfel werd na de rust omgezet in daadkracht. Al kwam alwéér eerst nog eens goed weg toen Braut Brunes alleen voor doel niet kon scoren. Drie dolle minuten volstonden daarna om OHL tegen het canvas te meppen. Eerst trof Vanaken knap raak vanop vrije trap, twee minuten later ging het licht opnieuw uit bij Leysen. Die grabbelde zich suf op een hoekschop en zag Meijer het cadeautje dankbaar aannemen. 3-1, en Club éindelijk nog eens onder stoom.

Geen 4-1 voor Jutgla

Terwijl OHL voor de rust nog lustig meedeed, hadden die twee tegengoals nu definitief de benen afgesneden: Leuven mocht zich stilaan opmaken voor een eindronde met degradatievoetbal. Club Brugge probeerde de score nog uit tet diepen maar zag de 4-1 van Jutgla afgekeurd voor nipt buitenspel. Veel voetbal zagen we daarna niet meer: Club controleerde de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal. Enkel Skov Olsen kon nog eens dreigen met een scherpe voorzet, ook de ingevallen Skoras zorgde geregeld voor problemen bij de bezoekers.

Club Brugge kan zo opnieuw een beetje ademhalen: de Champions Play-offs zijn definitief binnen, al is het vel van Ronny Deila daarmee allesbehalve gered. De terugwedstrijd van donderdag tegen Molde FK wordt een nieuw scharnierpunt voor zijn toekomst. De Conference League moet het grijze seizoen van blauw-zwart nog wat kleur geven, en een Europese kwartfinale was daarom een must. Net zoals die broodnodige zege van zondag tegen OHL.

CLUB BRUGGE: Mignolet – Odoi (46’ Sabbe), Ordonez, Mechele, Meijer – Nielsen, Vetlesen, Vanaken – Skov Olsen (87’ Talbi), Jutgla (79’ Barbera) – Zinckernagel (59’ Skoras)

OH LEUVEN : Leysen – Schingtienne, Pletinckx, Ricca (71’ Mendyl)-– Sagrado, Banzuzi (89’ Dom), Maziz, Akimoto (83’ Opoku), Schrijvers (71’ Misao), Thorsteinsson (83’ Miguel) – Brunes

DOELPUNTEN: 31’ Pletinckx (Thorsteinsson) 0-1, 40’ Leysen (own-goal) 1-1, 62’ Vanaken (vrijschop) 2-1, 64’ Meijer (geen assist) 3)-1

GELE KAARTEN: 60’ Schingtienne (fout), 68’ Akimoto (fout)

RODE KAARTEN: geen

SCHEIDSRECHTER: Jan Boterberg

TOESCHOUWERS: 19.611Source link

Leave a Comment