Michel Van den Brande vrij onder voorwaarden na doodsbedreigingen (Binnenland)


Volgens onze bronnen is hij donderdagochtend opgepakt op zijn bedrijf en moest hij zijn gsm afgeven.

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt ons dat hij werd gearresteerd voor verhoor.

Volgens zijn advocaat meester Tim Smet heeft hij zijn volledige medewerking aan het onderzoek verleend en is hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Die heeft hem intussen onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Over die voorwaarden, wordt er niet gecommuniceerd.

Alles draait om doodsbedreigingen aan het adres van een ex-werknemer, zo is ons intussen ook bevestigd door gerechtelijke bronnen.

Michel Van den Brande (63), eigenaar van stellingbouwbedrijf Kontrimo in Temse, heeft al langer een conflict met F.M. (42) die hij op staande voet heeft ontslagen. Wat volgde waren wederzijdse beschuldigingen en klachten.

Vorige maand uitte de stellingbouwer doodsbedreigingen op sociale media en verklaarde zijn ex-werknemer ‘vogelvrij’.

LEES OOK. Michel Van den Brande slachtoffer van gewiekste oplichter: “Al twee auto’s moeten verkopen en geld geleend bij mijn zoon”

De ondernemer plaatste een foto van het huis van de vermeende oplichter online, met daarboven ook zijn adres en enkele zeer expliciete dreigementen. “Eh vuile rotte hond! Nu gaat ge eraan”, luidde het onder meer. Van den Brande schreef ook dat “je voor minder het recht in eigen handen zou nemen” en dat “klootzakken als hij uit de maatschappij verwijderd moeten worden”. Hij sloot het bericht af met enkele weinig aan de verbeelding overlatende woorden: “We zullen dansen op uw graf!” en “DOOD!”.

Daarop werd Van den Brande van Facebook gegooid en startte het parket Oost-Vlaanderen een onderzoek. Want het bleef niet bij verbale dreigingen alleen. De bekende stellingbouwer trok namelijk naar de woning van de vriendin van F.M. “In de wagen lag al een hamer klaar om hem de kop in te slaan”, gaf Van den Brande zelf toe in een interview.

Rechtbank

Volgens Michel Van den Brande werd hij zwaar opgelicht door de man. De werknemer die verantwoordelijk was voor de boekhouding van het bedrijf bleek enkele honderdduizenden euro’s in eigen zak te hebben gestoken. Hij verkocht mooie praatjes en ik ben er met open ogen ingelopen”, zei hij daarover.

Van den Brande beweerde dat hij de omzet van zijn bedrijf zag kelderen van 1 miljoen euro naar 18.000 euro. Dat de oplichter niet aan zijn proefstuk toe was, maakte de ondernemer extra kwaad. Hij had al verschillende veroordelingen voor gelijkaardige feiten op zijn kerfstok, maar hoefde tot nu toe nog nooit naar de cel.

Ondernemer Michel Van den Brande werd bekende Vlaming na zijn deelname ‘The Sky is the Limit’. Hij staat er om bekend geen blad voor de mond te nemen. Maar in de bewuste post op Facebook was hij duidelijk een stap te ver gegaan.

Het parket van Oost-Vlaanderen zegt dat het onderzoek nog loopt. Van den Brande zal zich mogelijk later moeten verantwoorden voor de rechtbank.Source link

Leave a Comment