Na nieuwe offday van Arnaud De Lie overweegt Lotto Dstny te schrappen in programma: “Probleem is vooral mentaal”


© Photo News

Vrijdag kwam hij al niet in het stuk voor in de E3 Saxo Classic en in Gent-Wevelgem liep het helemaal voor geen meter. Arnaud De Lie (22) had van die koers nochtans één van zijn belangrijkste doelen van het voorjaar gemaakt. De Stier van Lescheret reed geen seconde in beeld. Bij Lotto Dstny gaan ze grondig naar hun kopman laten kijken en mogelijk in zijn programma schrappen.

Een valpartij in het begin van de koers zette de toon al vroeg voor De Lie. “Hij ging helemaal alleen tegen de grond”, zegt CEO Stéphane Heulot. “Hoe komt dat? Een gebrek aan concentratie? Pech? De fysieke schade viel mee. Er leek weinig aan de hand. Hij vertrok nagenoeg meteen opnieuw, maar zijn vertrouwen kreeg daar een flinke deuk.”

En zo zat de koers er voor Lotto Dstny nog voor de tv-uitzending begon al nagenoeg op. Zeker nadat ook Beullens (knie) en Van Moer (slechte dag) opgaven. Enkel Jasper De Buyst zat mee in het eerste peloton. Hij reed nog naar een 29ste plek, maar dat is zelfs geen schrale troost natuurlijk. De kopman laat het afweten en de rest van de ploeg gaat mee ten onder. Wat nu, een week voor Vlaanderens Mooiste? “Ik heb Arnaud nog niet gesproken”, zei Heulot kort na de race. “We kunnen alleen maar vaststellen dat we niet in deze koers zaten. We winnen samen, maar verliezen ook samen. Hier moeten we sterker uit komen. Het loopt allemaal eventjes stroef.”

Geen Ronde of Roubaix?

In principe rijdt De Lie woensdag Dwars door Vlaanderen en daarna ook beide kasseimonumenten: Vlaanderen en Roubaix. Daar gaat het team nu mogelijk keuzes in maken. “We moeten het over het programma van Arnaud hebben. Zo blijven verder koersen, brengt hem niets bij. Deze week gaan we met hem samenzitten, alles evalueren en kijken wat het beste voor hem is. We zullen zijn kalender herbekijken. Ik weet nu nog niet waar hij zin in heeft. Hij moet zijn hoofd leeg kunnen maken.”

Vorige week liet De Lie nog een 4de plek in de GP Denain en een 5de stek in de Classic Bredene-Koksijde optekenen. Er leek beterschap in de maak, maar met een anonieme 51ste plek in de E3 Saxo Classic en een troosteloze 90ste plek in Gent-Wevelgem ging het weer helemaal naar af. Een verklaring? Daar hebben ze bij de ploeg ook het raden naar. Al begon het natuurlijk allemaal met die val in Le Samyn. Vanaf dan raakte De Lie het spoor een beetje bijster. “Dit is meer een mentale dan fysieke kwestie”, stelt Heulot. “De klassiekers waar hij echt op mikte, zijn nu voorbij en dat is een ontgoocheling, maar we gaan ons nergens achter verstoppen. Dit is niet makkelijk, nog in het minst voor Arnaud zelf. Ik kan begrijpen dat het minder gaat en dat je het vertrouwen kwijt raakt. We gaan dit als ploeg aanpakken. De echte Arnaud hebben we dit jaar nog niet gezien. We moeten en zullen hem terugvinden.”Source link

Leave a Comment