Nieuwe single Moby – “dark days” (feat. Lady Blackbird)


© Jonathan Nesvadba

Richard Melville Hall, beter bekend als Moby, begint langzaamaan uit zijn kluizenaarsbestaan te komen. Zijn visionaire elektronische muziek is nooit helemaal verdwenen uit de scene. Tijdens de coronapandemie heeft hij op Reprise zijn meest memorabele nummers in een gestripte versie uitgebracht en werkte hij aan een ambientalbum. Zijn credo was om één te zijn met de natuur. Naast zijn muzikale escapades werd hij ook radicaler als veganist en dierenrechtenactivist, en heeft hij de podcast Moby Pod gelanceerd. De Moby zoals de meeste mensen hem kennen, maakte vorig jaar voorzichtig zijn terugkeer op Resound NYC. Dit album was een smaakvolle ode aan New York, maar bleef ook wat onder de radar. Een stemmetje in zijn hoofd fluisterde hem echter toe dat Play bijna 25 jaar oud zou zijn. In plaats van weg te zwijmelen in nostalgie, brengt hij deze zomer een nieuw album uit.

Hoewel de zon eindelijk begint door te breken en de lente definitief in zicht is, hult Moby zich voorlopig nog even in duisternis. De titel “dark days” zegt genoeg, maar de track is allerminst depressief te noemen. De zwoele stem van jazz- en soulzangeres Lady Blackbird nodigt uit om te dansen onder de volle maan. Verder blijft het tempo van de track op een vlak niveau. De lichte synths en echo’s zorgen echter voor een bevrijdend moment om de armen te strekken. Moby doet zelf niets extravagants en lijkt ook met zichzelf in het reine te zijn. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, want de muzikale architect zijn gedachten zitten nooit stil. Laagje per laagje lijkt de eerste steen voor always centered at night gelegd te zijn. Met Moby’s reputatie in gedachten, zal dit album een huzarenstuk worden waarin beeld, geluid en productie één organisch geheel vormen.

always centered at night verschijnt op 14 juni. De 25e verjaardag van Play wordt gevierd met een greatest hits-set in het Sportpaleis op 21 september. De ticketverkoop start vrijdag 22 maart om 11:00 uur.

Beluister de singles van de week op onze Spotify.Source link

Leave a Comment