Nu al de plaat van het jaar? Beyoncé breekt records aan de lopende band


Beyonce.

Beyoncé (42) bracht vrijdag een nieuwe plaat uit en dat gebeurde niet onopgemerkt. Na amper één dag regent het records voor ‘Cowboy Carter’.

Streamingdiensten als Spotify en Amazon Music melden opmerkelijke cijfers voor Cowboy Darter, het countryalbum van de Amerikaanse zangeres. Op Spotify is het de plaat die dit jaar het vaakst werd gestreamd op één dag. Het is ook de eerste keer dat een countryalbum daarin slaagt. Beyonce had al een record met de single Texas hold’ em, eerder dit jaar goed voor 200 miljoen streams.

Bij de streamingdienst van Amazon maakte Cowboy Carter de beste start van alle albums van Beyoncé. Ook behaalde het de meeste streams op de eerste dag voor een countryalbum van een vrouwelijke artiest. Dat naast Beyonce ook topnamen als Miley Cyrus, Post Malone, Dolly Parton, Willie Nelson te horen zijn, is duidelijk een sterk verkoopargument.

Cowboy Carter is na de danceplaat Renaissance part 1 uit 2022 het tweede album van een drieluik. Beyonce verklaarde dat ze liefst vijf jaar aan Cowboy Carter heeft gewerkt, maar is nu blij. “Het voelt goed om te zien hoe muziek zoveel mensen kan verenigen.”

Het album lijkt ook in de charts zonder problemen naar de eerste plaats te klimmen, iets wat met de single Texas hold’em in Vlaanderen voorlopig niet lukte. (tove)Source link

Leave a Comment