Opgepakt toen ze haar ex-schoonvader in de cel ging opzoeken: Barbara Gandolfi aangehouden in dossier van mensenhandel en prostitutie (Oostende)


Oostende

Barbara Gandolfi (48) – de ex-vriendin van de Franse steracteur Jean-Paul Belmondo – zit in de gevangenis. Volgens het gerecht is ze betrokken bij een prostitutienetwerk dat werd opgerold in Oostende. Ze verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

“Ik heb de voorbije jaren zoveel gezien en gedaan in mijn leven. Maar vandaag ben ik heel gelukkig in mijn job. In die zin hoop ik misschien een inspiratie te zijn voor andere vrouwen. Het is nooit te laat om je leven volledig om te gooien.”

LEES OOK. Eén jaar nadat Jean-Paul Belmondo overleed, blikt zijn Vlaamse vriendin Barbara Gandolfi voor het eerst terug: “Nooit sliepen we samen. Nooit”

Dat zei Barbara Gandolfi (48) anderhalf jaar geleden in een uitgebreid gesprek met deze krant. Ze had haar jetsetleventje – jarenlang naast de zijde van steracteur Jean-Paul Belmondo – en het nachtleven als uitbaatster van diverse parenclubs volledig achter zich gelaten. Trots maakte ze reclame dat ze haar eigen baas was als ‘netwerkmarketeer’ voor een Amerikaans bedrijf.

Maar sinds afgelopen weekend zit de Oostendse opgesloten in de gevangenis. Ze werd opgepakt op het moment dat ze haar schoonvader in de cel ging bezoeken. Het gaat om de vader van Frédéric V. (49), haar ex-man en vader van haar kinderen. Hij wordt door het West-Vlaamse gerecht beschouwd als spilfiguur in een opgerolde prostitutiebende. De man wordt ervan verdacht dat hij jonge vrouwen uit Oost-Europa lokte om in een Oostendse bar of stripteaseclub te werken. Het gerecht verdenkt hem evenwel van dat hij de vrouwen seksueel uitbuitte. Het parket spreekt over een dossier van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Negen mensen zijn aangehouden.

Barbara Gandolfi anderhalf jaar geleden na een gesprek met deze krant.© Inge Kinnet

Frédéric V. – die op sociale media graag pronkt met luxewagens – zit al enkele weken in de cel. Wat de rol van Barbara Gandolfi precies is, moet de komende dagen vooral blijken. Zij verschijnt vrijdag voor de raadkamer, die over haar verdere aanhouding moet beslissen.

Haar advocaat Louis De Groote wenste donderdag niet te reageren op het dossier. Sven Mary, de raadsman van Frédéric V. reageert wel. “Er zijn in dit dossier een aantal sociaal strafrechtelijke inbreuken gepleegd. Dat is duidelijk. Maar ik ben blij dat de speurders het initiatief namen om alle meisjes, die zogezegd slachtoffer zouden zijn van de exploitatie van ontucht van mijn cliënt, te ondervragen. Ik denk dat de speurders van een zeer kale reis zijn teruggekomen, want niemand stelt dat.”

© REUTERSSource link

Leave a Comment