Poetin waarschuwt voor westerse troepen in Oekraïne: “We hebben wapens die doelwitten op jullie grondgebied kunnen raken”


Poetin zei ook dat zijn land bereid is om met de Verenigde Staten te praten over strategische stabiliteit in de wereld en het Euraziatische continent in het bijzonder. Hij benadrukte dat er geen sprake kan zijn van een stabiele wereldorde zonder een sterk Rusland. Poetin vraagt zich echter af of de Verenigde Staten wel ernstig bereid zijn om te praten, want tegelijkertijd praten ze erover “om ons een strategische nederlaag op het slagveld toe te brengen (in Oekraïne, red.)”.

De president kwam ook even terug op het gelekte nieuws over een zogezegd “nucleair” ruimtewapen dat Rusland aan het ontwikkelen zou zijn. Volgens Poetin was het lek een valstrik om Rusland aan de onderhandelingstafel te dwingen.

Hij wees er ook op dat de VS alleen wil praten als het er zelf voordeel uit haalt. Als ze er geen voordeel uit halen, willen ze niet onderhandelen, klonk het. Daar is het waar het volgens Poetin vaak tekortschiet. “De onderhandelingen moeten ook over de belangen van Rusland gaan.”

Maar Poetin hoopt ook op sterkere banden met de rest van de wereld, met Arabische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen.Source link

Leave a Comment