Politie pakt vijf Brusselse jongeren op die amok veroorzaken aan zwembad Hasselt


Bij het Kapermolenzwembad in Hasselt was het zaterdag enorm druk. Aan de ingang waren al vroeg op de dag lange wachtrijen.© rr

De lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft zaterdagavond minstens vijf jongeren uit het Brusselse administratief aangehouden die in Hasselt moeilijkheden veroorzaakten in het Kapermolenzwembad, in de binnenstad en aan de stationsbuurt. Dat bevestigde de persverantwoordelijke van de politie LRH.

‘Het zwembad heeft onze diensten van de politie om bijstand gevraagd omdat men de toestand niet meer meester was. Nadien pleegden enkele jongeren winkeldiefstallen in de binnenstad en aan het station’, aldus communicatieverantwoordelijke Dorien Baens. Op een bepaald ogenblik werden alle aanwezigen gevraagd het terrein van het Kapermolenzwembad te verlaten. Er was nog een duizendtal badgasten aanwezig, toen de deuren vervroegd dicht gingen.

De jongeren uit het Brusselse maakten amok en verstoorden zo de rust van de andere zwembadbezoekers. Toen het zwembadpersoneel de situatie niet onder controle kreeg, werd de politie LRH om bijstand gevraagd.

De politie maakte de jongeren duidelijk om richting het station te trekken, maar onderweg pleegden ze nog enkele winkeldiefstallen. De geïdentificeerde relschoppers zullen een GAS-boete in de bus krijgen en bijkomend een plaatsverbod voor de buurt rond het zwembad.

Voor de Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA) ‘is de maat vol’. Hij overweegt een hoger inkomtarief voor niet-Hasselaren die het Kapermolenzwembad willen bezoeken. Zondag zal het zwembad opnieuw de deuren openen, maar dan zal er extra security voorzien worden en zullen er ook permanent politiemensen aanwezig zijn.Source link

Leave a Comment