Prins William eert Sarina Wiegman op International Women’s Day


Sarina maakt al jaren furore als voetbalcoach. In 2017 won ze met de Oranje Leeuwinnen het EK en haar succes bleef over de grens niet onopgemerkt. In 2021 begon Sarina als bondscoach van de Engelse voetbalsters, haar ‘Lionesses’, met wie ze in 2021 opnieuw de Europese titel won. Begin dit jaar werd ze door wereldvoetbalbond FIFA voor de vierde keer verkozen tot Coach van het Jaar in het vrouwenvoetbal én werd haar contract als bondscoach van het Engelse vrouwenelftal verlengd tot het met het WK van 2027. Kortom: Sarina is een heel grote speler in de voetbalwereld en maakt daarmee ook indruk op de prins en prinses van Wales.

In hun Instagram Stories vieren William en Kate International Women’s Day en ‘de impact van fantastische vrouwen’. Sarina behoort tot hun lijst met enkele ‘briljante vrouwen door wie we de afgelopen twaalf maanden geïnspireerd zijn’. 

Vervolgens is onder meer een foto van Sarina ‘Weigman’ – we vergeven de Britse royals de typo – te zien van het moment waarop prins William haar een koninklijke onderscheiding gaf voor haar succes met de Lionesses.

Ook in Nederland wordt Sarina op handen gedragen, onder anderen door Fatima Moreira de Melo:Source link

Leave a Comment