REACTIES. Gent-spelers balen na gelijkspel tegen Union, trefzekere Castro-Montes: “Ze zullen gevloekt hebben na mijn goal”


Alessio Castro-Montes: “Er zullen veel Gent-supporters gevloekt hebben na mijn goal”

Castro-Montes ontpopte zich tot de boeman van Gent door de 1-1 voorbij Roef in doel te knikken. Zo zet de 26-jarige wingback zijn ex-club met de rug tegen de muur in de strijd om de Champions’ play-offs. “Ja, ze zullen volgende week moeten winnen tegen Charleroi en hopen dat andere ploegen punten laten liggen”, is Castro-Montes alleszins goed op de hoogte van de situatie van zijn ex-club. “Ik heb vier mooie jaren gekend in Gent, en het doet deugd dat de supporters mij nog altijd heel graag hebben. Al denk ik dat er toch heel wat gevloekt zullen hebben na mijn goal”. (lacht)

Ook voor Union was het puntje eigenlijk onvoldoende: Anderlecht nadert nu al tot op zes punten in de stand. “Ja dat klopt, maar uiteindelijk denk ik niet dat dat heel veel uitmaakt”, aldus Castro-Montes. “We moeten gewoon goeie play-offs spelen, het is belangrijker om daar een goeie reeks neer te zetten. Het was niet onze beste wedstrijd vandaag, maar uiteindelijk zijn we toch blij dat we nog een puntje pakken.”

Loïc Lapoussin: “Moeten enkel naar onszelf kijken”

Ook Loïc Lapoussin besefte dat Union niet top speelde zondagavond. “Vandaag speelden we meer vanuit reactie dan zelf actie te ondernemen, en dat moet beter. Ons ritme was iets minder, dus daar moeten we onze lessen uit trekken. We moeten het positieve uit de wedstrijd onthouden, en dat is dat we ons nog terugknokken naar een gelijkspel.”

Ook de Malagassiër voelt de hete adem van Anderlecht, maar hij maakt zich nog geen zorgen. “We moeten geen rekening houden met wat Anderlecht doet, we moeten gewoon naar onszelf kijken”, aldus de linkerwingback. “Voetbal is geen geheim: je moet gewoon wedstrijden winnen. Er resten ons nog elf finales.”

Julien De Sart baalt na nieuw Gents puntenverlies: “Het liep niet vandaag mis voor ons”

AA Gent had op bezoek bij Union uitzicht op een ‘stuntzege’ maar uiteindelijk moesten de Buffalo’s genoegen nemen met een gelijkspel: “Ik vind dat we fier mogen zijn op onze prestatie”, overheerste bij Julien De Sart uiteindelijk toch de trots op de Gentse teamprestatie. “Voor ons is het evenwel niet vandaag misgelopen. Het is eerder tijdens de voorbije weken dat we onze voorsprong in de rangschikking hebben weggeven. De voorbije maanden hebben we al te vaak onnodig puntenverlies geleden maar vandaag boek je toch een mooi resultaat op bezoek bij Union!”

Ondanks twee gelijkespelen tegen Union, dreigt AA Gent toch opnieuw naast een ticket voor de Champions’ Play-Offs te grijpen: “We hebben tweemaal tegen Union en voor eigen publiek tegen Anderlecht en Antwerp bewezen wat we in onze mars hebben”, keek De Sart nog even terug op enkele sleutelwedstrijden van het reguliere seizoen. “We waren toen vaak de betere ploeg op het veld maar het is frustrerend als je dan toch niet de drie punten op zak kunt steken.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we voldoende kwaliteit hebben om in de top-zes te eindigen maar het is nog niet gedaan! We moeten volgende zondag alles geven tegen Charleroi en hopen dat de voetbalgoden voor één keer onze zijde kiezen. Hoeveel kans ik ons nog geef? Ik focus gewoon op die match tegen Charleroi. Wat we missen om een topduels zoals vandaag te winnen? Misschien missen we wat luciditeit en efficiëntie in de twee strafschopgebieden.”

Union kon in geen geval een resem kansen bij elkaar voetballen maar toch stond er na afloop een 1-1-eindstand op het scorebord: “De thuisspelers zeiden me allemaal dat we echt een sterke ploeg hebben. Het is echt jammer. We hadden naar mijn gevoel meer mogelijkheden om te scoren en we slikken die tegengoal misschien ook wel iets te makkelijk. De frustratie en ontgoocheling overheersen nu maar toch mogen we ook best wel trots zijn op onze prestatie.”

Ismaël Kandouss sakkert na vermijdbare gelijkmaker: “Details nekken ons”

“Ons wedstrijdplan klopte helemaal”, keek Ismaël Kandouss ontgoocheld terug op de partij tegen zijn ex-werkgever. Vooral het puntenverlies zat hem dwars: “Details nekken ons. Na hun gelijkmaker werd het voor ons moeilijker om nog eens terug te slaan. We hadden anderzijds toch nog mogelijkheden in die slotfase maar het mocht uiteindelijk niet zijn. Jammer maar dat is ook voetbal”, toonde de Marokkaanse international zich heel nuchter.Source link

Leave a Comment