REACTIES. Hans Vanaken en Brandon Mechele zien oud zeer opduiken bij Club Brugge: “Gebrek aan efficiëntie”


© Isosport

Opluchting én ontgoocheling lagen dicht bij elkaar in het blauw-zwarte kamp. Een zure nederlaag werd vermeden, maar Club kreeg kansen om drie wedstrijden te winnen. Het is een oud zeer bij blauw-zwart. “

Brandon Mechele: “Verhaal van ons seizoen”

Club Brugge mocht dan wel niet veel weggeven, het kon alweer niet winnen. En dat frustreerde Brandon Mechele. “Een gebrek aan geluk? Dat kan je zeggen, maar anderzijds krijgen we enorm veel kansen. Grote, uitgespeelde kansen. Maar we waren alweer niet efficiënt. Ik heb het gevoel dat we meer verdienen, maar dat is het verhaal van het hele seizoen”, zuchtte Mechele.

“Voor de rust raakten we moeilijk onder hun druk uit. Maar richting het einde van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe bij Cercle. En dan was het al Club Brugge wat de klok sloeg. Bij die tegengoal staat er weer iemand alleen in de tweede zone. Dat mag gewoon niet.”

Ook in het klassement doet Club niet echt een zaakje, al was een nederlaag helemaal dramatisch geweest. “Nu moeten we die match tegen Anderlecht gewoon goed voorbereiden. Of dat een must win in? We staan heel wat punten achter, dus elke wedstrijd tijdens de play-offs is een must win vor ons.”

© Isosport

Hans Vanaken: “Het klassement? Daar kijken we niet naar”

Bijna scoorde Hans Vanaken een pareltje. Zijn vrije trap spatte uiteen op de lat. “Heel vervelend. Als je twee keer de paal raakt, de lat en ook nog een schot op de lijn ziet weggeveegd, begin je te denken dat die bal er toch weer niet in wil. Dus ja, ik was opgelucht dat we nog scoren. Het gebrek aan efficiëntie is dit seizoen al vaak teruggekeerd. We trainen genoeg op afwerken, maar zoiets moet gebeuren in de wedstrijd.”

Vanaken vond niet dat Club Brugge voor de rust dramatisch acteerde. Dat blauw-zwart er moeilijk uitkwam, was vooral de verdienste van Cercle, volgens hem. “Je raakt moeilijk van onder hun druk uit. De coach had gevraagd om van achteruit op te bouwen. En als dat niet lukt, begint het team misschien wat te twijfelen”, weet Vanaken.

Hoe Vanaken nu naar het klassement kijkt? “Niet, dat doen we gewoon niet”, zegt hij. “We hebben al een lastig seizoen achter de rug. Dus we moeten zoveel mogelijk punten verzamelen en dan kijken waar we uitkomen.”Source link

Leave a Comment