Reacties na Club Brugge – Molde FK


Simon Mignolet: “We scoorden op de goede momenten”

Simon Mignolet was tevreden met de collectieve prestatie van de ploeg en de clean sheet. De Brugse doelman staat terug tussen de palen na een kleine blessure en kijkt al vooruit om verder resultaten te halen Europees en in de competitie.

“We hebben gescoord op de juiste momenten. We hebben het onszelf gemakkelijk gemaakt door niet die 2-0 te moeten verdedigen. Het was een collectieve goede prestatie, verdiend gewonnen en verdiend doorgaan. We mogen trots zijn dat we bij de laatste acht van een Europese competitie zijn. Het is nog niet gedaan nu en ik denk dat we zeker verder kunnen. We speelden het goed uit, vond ik. Ja, we stonden achter en iedereen wilde zo snel mogelijk een doelpunt. Maar we moesten goed in organisatie blijven en Molde kwam toch een paar keer dreigen op counter. In de tweede helft hebben we dat beter aangepakt en het doelpunt voor de rust zorgde voor wat ademruimte en vertrouwen bij de spelers en in het stadion. We speelden daarna was losser en vrijer. We gebruikten de breedte van het veld beter en scoorden op de goede momenten. Als je Skov één tegen één brengt, dan kan hij geweldige dingen doen en het derde doelpunt was op counter.”

De doelpunten vanavond waren van mooie makelij. “Het is een kwestie van de jongens die de individuele klasse hebben in de juiste posities te brengen. Daarom moeten ze eerst verdedigend hun job doen om het verschil te kunnen maken aanvallend. Je moet die in stelling brengen door eerst collectief verdedigend een goede prestatie te brengen. Dat hebben we vandaag negentig minuten gedaan.”

Er was veel druk van buitenaf om een goed resultaat te halen deze avond. “We speelden niet voor de trainer, maar voor onszelf. We staan nu in een kwartfinale, ik heb het een paar keer meegemaakt. In onze kleedkamer zullen er jongens zijn die het nooit nog meemaken. Dit moet je dus met beide handen grijpen, zowel voor jezelf als voor het team. De coach geniet daarvan mee. Gewoon onze eigen wedstrijd spelen en iedereen binnen Club Brugge wil winnen, zowel Europees als in de competitie. Zo moeten we verder bouwen.”

Morgen is er al de loting voor de kwartfinale. “Er zijn nu nog een aantal sterke ploegen bij zoals een Aston Villa, maar we zitten nu in een fase waar je twee finales speelt. Tegen de Engelsen zal je dus twee geweldige wedstrijden moeten spelen om door te gaan. Je zal voorbij sterke ploegen moeten gaan om te winnen, niet zozeer om ver te geraken in Europa. We zien wel wie we loten, maar het zal een sterke tegenstander worden. Afwachten en eerst zondag die belangrijke wedstrijd tegen STVV spelen.” (KN)

Bjorn Meijer: “Verdiende kwalificatie”

Afgelopen zondag scoorde Bjorn Meijer tweemaal en tegen Molde lag hij met een assist bij de 1-0 aan de basis voor de vlotte overwinning. Het deed de Nederlander zichtbaar deugd. 

“De opluchting is groot, want er zat behoorlijk wat druk op deze partij. Deze zege en de bijhorende kwalificatie is dan ook deugddoend maar helemaal verdiend. Molde is beslist geen slechte ploeg, maar met alle respect…we waren op alle vlakken beter. Anderzijds was het een schande geweest als we vanavond zouden zijn uitgeschakeld, want Club was het aan zijn status verplicht om gewoon door te stoten. Dit moet tevens een boost betekenen voor het vervolg van ons seizoen. Ook voor mezelf, want ik heb best moeilijke maanden achter de rug. Ik voel me echter terug beter worden. Al moet ik wel nog blijven werken aan mijn voorzetten, want die moeten nog beter.”

Op de vraag wie hij in de kwartfinales wil treffen, had de linksachter niet meteen een pasklaar antwoord klaar. “Ik heb niet echt een voorkeur en was er voor aanvang van de partij dan ook niet echt mee bezig. Als Nederlander had Ajax leuk geweest, maar ik heb begrepen dat ze uitgeschakeld zijn. Ach, morgen is de loting en dan zien we wel welke ploeg het wordt. Of ik een haalbare kaart prefereer boven een affiche? Waarom beiden niet? Tenslotte kan een leuke affiche ook een haalbare kaart zijn.” (MV)

Andreas Skov Olsen: “We hadden kansen genoeg”

Ondanks zijn blessure stond Andreas Skov Olsen met een grote glimlach de verzamelde pers te woord. Hij werd dan ook terecht uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

“Dit is een leuk gegeven, maar ook niks meer dan dat. Uiteindelijk was de kwalificatie het enige wat telde. Maar uiteraard ben ik tevreden met mijn doelpunten. Vooral dan met mijn tweede, want ik raakte de bal bijzonder goed. Eigenlijk was het zelfs nog een vrij makkelijk doelpunt om te scoren”, verrast de Deense winger. “Met de 2-1 uit de heenwedstrijd wisten we vooraf dat het niet makkelijk ging worden, maar uiteindelijk hadden we kansen genoeg om vijf of zes keer te scoren. De eindstand had dus nog hoger kunnen oplopen. Over de loting heb ik niet echt een mening, want daarvoor lag de focus teveel op de wedstrijd van vanavond. Morgen zien we wel welke naam er voor ons uit de trommel komt.

Skov Olsen kon verder niet echt ingaan op zijn blessure : “Ik voelde meteen dat ik niet meer verder kon, dus dan is het beter om zoiets meteen kenbaar te maken. Hopelijk is de blessure niet te erg, want ik kan zoiets wel missen als kiespijn. Morgen hoop ik op meer uitsluitsel.” (MV)

Hans Vanaken: “Zo ver mogelijk doorstoten”

Net als Bjorn Meijer en Andreas Skov Olsen stond ook Hans Vanaken de pers te woord en ook bij de Brugse captain was de opluchting groot.

“Ik kan enkel maar heel tevreden zijn met dit behaalde resultaat, want uiteindelijk was de kwalificatie ons enige doel”, trapte Vanaken meteen een open deur in. “We hebben geprobeerd om hen vanaf het begin vast te zetten en dominant op hun helft te zijn. Dit lukte ons in de eerste helft niet echt, waardoor grote kansen uitbleven, op die ene kopbal van Ferran Jutglà tegen de paal na. Dat heb je dan in een moeilijke periode, want als het wel draait, dan vliegt zo’n kopbal gewoon binnen. Gelukkig wisten we net voor de pauze alsnog te scoren en dan weet je dat zo’n doelpunt een morele boost betekent. Meteen na de kampwissel komen we op 2-0 na een subliem pareltje van Andreas. Daarna hebben we er goed aan gedaan om op zoek te gaan naar de bevrijdende 3-0. Deze zege doet deugd, al kan en moet het nog altijd beter. Op training blijven we daar hard op werken en dat zal lonen. Gelukkig was het vanavond goed genoeg om door te stoten en het blijft ons doel om zo ver mogelijk te geraken. Ik hoop dan ook op een eerder haalbare kaart.” (MV)

Ronny Deila: “Getoond dat we de betere ploeg waren”

Coach Ronny Deila was na de kwalificatie tegen Molde opgelucht en tevreden over de prestatie van zijn team. 

“Dit betekent ook heel veel voor mij”, begint de coach zijn relaas. “Al van jongs af aan droom ik ervan om zo ver mogelijk in Europa te geraken (in dit geval nu een kwartfinale). Veel van mijn spelers hebben dit ook nog nooit meegemaakt, behalve Simon, Brandon en Hugo misschien. We hadden vanavond vrijwel constant controle over de wedstrijd. In de eerste helft waren er weinig kansen, buiten die bal op de paal van Ferran, maar we gaven ook niets weg. Dan scoren we uiteindelijk op het einde toch die belangrijke goal. In de tweede helft hebben we uiteindelijk getoond dat we wel de betere ploeg waren. Nu is alles mogelijk, denk ik. We zullen uiteraard ook wat geluk nodig hebben, maar ik ben er ook van overtuigd dat we van iedereen kunnen winnen. Daarnaast hebben de supporters ons vanavond ook vooruitgestuwd en dat doet veel deugd. Nu moeten we gewoon met geloof naar de volgende wedstrijden gaan. We moeten match per match bekijken, maar willen wel zover mogelijk geraken in deze competitie. En niet enkel in Europa, maar ook in de Jupiler Pro League is er nog veel om voor te spelen. Ik heb bijgevolg nog niets opgegeven.”
Skov Olsen scoorde twee keer, maar viel ook uit met een lichte blessure. “Skov Olsen was al onzeker voor de match, maar gelukkig is hij speelklaar geraakt. Hij scoorde ook twee prachtige doelpunten. Nu is het afwachten hoe snel hij kan herstellen, maar ik heb er wel een goed oog op.”
Coach Deila heeft niet meteen een favoriete tegenstander nu in Europa. “Er zijn nog veel goede teams over, maar Aston Villa en Lille zijn op papier misschien wel de zwaarste tegenstanders. We zullen er echter klaar voor zijn en, zoals ik eerder al zei, kunnen we ook van iedereen winnen. Als ik echter toch moet kiezen, geef me dan natuurlijk maar de makkelijkste weg.” 
Tot slot kwam de coach ook nog even terug op de vele kritiek van de voorbije weken. “Er is inderdaad heel veel kritiek van buitenaf gekomen en ook naar de spelers toe. De kritiek naar mij gericht, daar heb ik geen probleem mee. Ik ben verantwoordelijk voor de resultaten van deze groep. De spelers doen er echter alles aan om goede resultaten neer te zetten, dus hen valt niets te verwijten. Het is makkelijk om mensen neer te halen, maar ik geef liever opbouwende feedback naar mijn spelers toe. De spelers hoeven niet bezig te zijn met mijn positie, want zij doen ongelooflijk hun best. Ik weet ook dat we nog steeds niet fantastisch spelen, maar het is nu vooral belangrijk om het vertrouwen opnieuw op te bouwen. Deze zege vanavond kan daar natuurlijk goed bij helpen. Het is een proces en ik wil de druk van buitenaf vooral wegnemen van mijn spelers en op mij nemen”, besluit de coach van Blauw-Zwart. (TM)Source link

Leave a Comment